Tamron 70-200mm f/2.8 vélemények?
Szeretnék egy 70-200as obit, és találtam használtan egy újszerű, jó állapotú Tamront, 600 euroért.
Canon 5D mark II vázon használnám.
Egy ismerősöm szerint inkább válasszak Canon objektívet, mert a Tamronra szokott panasz lenni. Nyilván egy kicsit olcsóbb is, ami nekem jelen esetben számít, de ha úgy van inkább sporolok még egy kicsit.
Megvennétek a helyemben? Milyen tapasztalataitok vannak róla?
6x9 cm-es képet egy, nagymamától örökölt szemüveglencsével, vagy egy szódásüvegfenékkel is elő lehet állítani.
2006 körül voltam egy versenyen, ahol olyan sötét volt a csarnok (este), hogy az akkori gép, egy Canon 350D legnagyobb ISO-jával (1600...) az olcsó objektív (EF 55-200)legnagyobb fényerejével (F5,6) és a mozgáshoz szükséges záridővel (1/200 körül) annyira alulexponáltak lettek a képek, hogy a Rawshooterben végig kellett húznom a csúszkát a háromszoros túlexpozícióhoz. Aztán egy ingyenes zajcsökkentővel redukáltam a pöttyösséget, és az A4-es lap felére nyomtatva elég jók lettek a képek.
2005-ös 8 Mp szenzor, háromszoros alulexpó, ingyenes zajcsökkentő... Ezen manapság minden fotós szívrohamot kapna. Senki sem akar ennyivel megelégedni, akkor sem akart.
Köszi a válaszokat! 😊
A Sigma esetleg jobb lehet, vagy érdemes akkor inkább a Canon obinal maradni? Nézegettem teszteket, egyébként nem tűnik rossznak, de ezek szerint gyakrabban lehet kifogni ilyen olyan hibával.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!