Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Tamron 70-200mm f/2.8 vélemények?

Tamron 70-200mm f/2.8 vélemények?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy 70-200as obit, és találtam használtan egy újszerű, jó állapotú Tamront, 600 euroért.

Canon 5D mark II vázon használnám.

Egy ismerősöm szerint inkább válasszak Canon objektívet, mert a Tamronra szokott panasz lenni. Nyilván egy kicsit olcsóbb is, ami nekem jelen esetben számít, de ha úgy van inkább sporolok még egy kicsit.

Megvennétek a helyemben? Milyen tapasztalataitok vannak róla?

2022. aug. 29. 12:21
 1/5 anonim ***** válasza:
82%
Szódával elmegy ahogy szokták mondani (olcsó húsnak híg a leve és társai okosságokat lehet mondani). Tamron olcsó. Nekem volt több féle, nem szabad tőle csodákat várni. Ha nem arra kell, hogy 200mm-es fókusszal óriásplakátot nyomtass vele elmegy. Amiket én láttam szinte mindegyiknek volt egy pár pixel színi hibája, főleg a fehér élek mentén, de jó fényviszonyok között 8-11 blende körül egészen szép képeket lehet vele csinálni, ne nagyíts bele mert látni fogod a hibákat. Képernyőre, facebookra jó. Ha az ember kicsit sportol vele és nem fotóalbumba kell, hanem pl. egy szakkönybe ilusztrációnak 6x9cm körüli nyomtatott képeken nem látszik a végén (megfelelő nyomdai előkészítés után). De tényleg a gyári szebb jobb cserébe sokkal drágább.
2022. aug. 29. 12:59
 2/5 anonim ***** válasza:
54%
A külső gyártók licensz alapján tervezik meg a bajonettet, így valóban lehetnek velük vezérlés miatti fókuszproblémák, de ez az összes külső gyártóra igaz. Ugyanakkor Magyarországi Canon fotósok kivételes helyzetben vannak, mert a hazai szervizpartner Tamron és Sigma objektívek szervizelésével is foglalkozik. Be tudják állítani.
2022. aug. 30. 16:29
 3/5 anonim ***** válasza:
34%

6x9 cm-es képet egy, nagymamától örökölt szemüveglencsével, vagy egy szódásüvegfenékkel is elő lehet állítani.

2006 körül voltam egy versenyen, ahol olyan sötét volt a csarnok (este), hogy az akkori gép, egy Canon 350D legnagyobb ISO-jával (1600...) az olcsó objektív (EF 55-200)legnagyobb fényerejével (F5,6) és a mozgáshoz szükséges záridővel (1/200 körül) annyira alulexponáltak lettek a képek, hogy a Rawshooterben végig kellett húznom a csúszkát a háromszoros túlexpozícióhoz. Aztán egy ingyenes zajcsökkentővel redukáltam a pöttyösséget, és az A4-es lap felére nyomtatva elég jók lettek a képek.

2005-ös 8 Mp szenzor, háromszoros alulexpó, ingyenes zajcsökkentő... Ezen manapság minden fotós szívrohamot kapna. Senki sem akar ennyivel megelégedni, akkor sem akart.

2022. aug. 31. 16:39
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! 😊

A Sigma esetleg jobb lehet, vagy érdemes akkor inkább a Canon obinal maradni? Nézegettem teszteket, egyébként nem tűnik rossznak, de ezek szerint gyakrabban lehet kifogni ilyen olyan hibával.

2022. aug. 31. 16:55
 5/5 anonim ***** válasza:
A régi sigmákok bajokkal terheltek, az újak meg nem olcsók.
2022. aug. 31. 18:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!