Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért foglalhat egy telefonos...

Miért foglalhat egy telefonos raw kép 90 mb felett?

Figyelt kérdés
A nyers raw képeim általában 50 mb alatt vannak, és egy átlagos aps c szenzoros fényképezőgépet használok. Úgy tudom hogy a telefonokban kicsi szenzorok vannak, és ezért szoftveres megoldások dolgoznak hogy szebb képeket adjanak. Egy telefonos raw kép akkor most nyers vagy sem? Ha nyers mitől 90 mb?

2022. aug. 19. 20:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
86%
A szenzor felbontása számít, nem az, hogy mekkora a fizikai mérete a szenzornak. Meg a is, hogy hány bites a RAW kép.
2022. aug. 19. 21:58
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszi
2022. aug. 19. 22:07
 3/17 anonim ***** válasza:
21%

4/3 raw formátum 20-23MB

annál több informűció tuti nincs egy mobil képben. sőt jóval kevesebb

tehát azért mert parasztvakítás

2022. aug. 19. 22:32
 4/17 anonim ***** válasza:
80%
3-as nem érti a témát... :D
2022. aug. 19. 22:34
 5/17 A kérdező kommentje:
Én sem értem teljesen még. :D Szóval egy mobil kis szenzorja ha elég nagy felbontású, akkor ezekkel az algoritmusokkal felturbózva szebb, több információt tartalmazó raw-ot is képes létrehozni?
2022. aug. 19. 22:47
 6/17 anonim ***** válasza:
84%
A raw a csipből kiolvasott adatok összessége. Ha a pc-n eljátszol vele, kis gyakorlattal a telefon jpg-nél jobb eredményt lehet kihozni belőle.
2022. aug. 19. 23:11
 7/17 Szirty ***** válasza:
79%

"4/3 raw formátum 20-23MB"

A méret nem a képaránytól függ.

2022. aug. 20. 07:56
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

7. Az érzékelő méretére gondolhatott, nem a képarányra. De pont úgy nincs értelme.

[link]

Én az utolsó mondatot nem értettem a kérdésben. "Ha nyers mitől 90 mb?" Hiszen éppen attól nagyméretű, mert "nyers".

Hány megapixeles a fényképezőgép és hány a telefon által készített kép?

2022. aug. 20. 08:48
 9/17 anonim ***** válasza:

A RAW kép attól nagy méretű, hogy az érzékelő által rögzített információt tömörítetlenül képpontonként külön tárolja. Vagyis mindegy, hogy mi van a képen, képpontonként adott mennyiségű adatot tárol. Képpontok száma szorozva a képpontok bitekben mért információ gazdagságával.

Minél nagyobb felbontású az érzékelő, annál több helyet foglalnak a képek. Bár újabban már van amelyik gépben szoktak tömörített RAW formátumot is alkalmazni. A tömörítés lehet veszteség mentes, ezáltal kisebb hatásfokú, nagyobb helyigénnyel, vagy lehet veszteséges, ami a képminőség romlásával járhat, cserébe helytakarékosabb. Telefonnál meg bármi lehetséges, amit a gyártó kitalált...

2022. aug. 20. 13:58
 10/17 anonim ***** válasza:
A 16-20Mp felbontású RAW képek 20-30 MB meretűek. Aklor a teló 60-100Mp felbontasú RAW képe simán lehet 90MB. Nincs itt semmi látnivaló.
2022. aug. 20. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!