2 max. 300 ezer forintért lehet már olyan gépet kapni, amivel jobb képet lehet lőni, mint egy mobillal? :D
ne higgyél a 6-osnak, egy iphone 6 borzasztó képeket készít.
egyébként fényképezőgéppel csak akkor fogsz tényleg jó képeket csinálni, ha értesz hozzá. értem ezt úgy hogy fel tudod mérni hogy szürkületben ilyen beállításokkal fotózz, szemben van a nap? na akkor ilyennel stb. ha nem állítasz rajta semmit és mindent ugyanazzal a beállítással fotózol akkor telefon való neked, az pont az átlagemberre van kifejlesztve aki nem ért a fotózáshoz de mégis jó képeket akar, a telód elvégez ezer munkát a háttérben hogy a legjobb eredményeket produkálja.
röviden: nem lebeszélni akarlak arról hogy vegyél egy fényképezőgépet, de annak tényleg csak akkor van értelme ha beleásod magad a fotózásba. ha azt várod hogy egy 200-300ezres fényképezőgéppel automatikusan rohadt jó képeid lesznek akkor csalódni fogsz, mármint biztos jók lesznek de csak annyira mintha egy ugyanannyiba kerülő telefonnal csinálnád
#13 Ezek után még csak most olvasgatok, de a jövőben, ha már meg lesz a gép, akkor szeretném magam jobban beleásni a fotózásba. Köszi, a korrekt választ!
#14 Dehogy nincs mit rajtad nevetni, mert ugyanazt csinálod, amit én, szóval amiket te írsz rólam, ugyanazt le lehet rád is vetíteni, persze ezt te soha nem fogod elismerni és igen, ez vicces. :D Szó sincs itt oporzékolásról, meg ilyen nagy dolgokról, hogy egó, mi egy más, sokszor nem is írok az ilyeneknek vissza, mint te, de mint írtam, most szórakoztat.
“ Dehogy nincs mit rajtad nevetni, mert ugyanazt csinálod, amit én, szóval amiket te írsz rólam, ugyanazt le lehet rád is vetíteni, ”
Persze, igaz szellemi szinttől függ, min lehet nevetni.
Pl. fiatalon láttam vájárlegényeket, akik azt is viccesnek találták, hogy “Láttál már fűben nyuszit? Akkor adj a t...mre egy puszit. Hahhaha”.
Ha ilyen szintre sorolod magad akkor megértelek. És megértem az alaptalan személyeskedésedet is.
Ugyanis nem tudhatod, hogy nem esetleg egy hivatásos fotós van a másik oldalon, mivel nem derül ki az eddigi írásomból.
Egyébként tényleg nem vagyok az. Ettől még segíthettem volna technikailag. Bár tudom, nem lett volna úgysem szükséged rá, hisz okos vagy, és megvannak a kapcsolataid. :)
Kiegészítés:
“ persze ezt te soha nem fogod elismerni”
Nincs mit elismerni. Én nem személyeskedtem, te igen. Tehát nem tettem ugyanazt.
Nem is vártam tőled mást, mint újra személyeskedést. Önérzetes Ödönkének csak ennyire futja.
Ha megbocsátasz, nekem 1 órája hétvége van és beléd úgyis felesleges az energia, taníthatatlan vagy. Ez meg inkább a környezetednek rossz, mint nekem. :)
Ha eddig mobillal fotóztál, és váltassz bármilyen rendes gépre, akkor egy új világ nyílik ki előtted, egy csodálatos, új világ!
De tényleg, reklámozhatják a legújabb mobilokat is a szuper kamerájával, egy telefon soha nem fog felérni szintben egy rendes fényképezőgéphez. Már maga a feeling miatt sem, mert ezerrel jóbb géppel fotózni, mint mobillal.
Másrészről meg az ember, vagy legalábbis én így vagyok vele, a telefont nem azért veszem, hogy azzal fotózzak. Persze, van olyan helyzet, amikor nincs az embernél a gépe, és akkor előveszi a telefonját, hogy megörökítse a pillanatot, de alapból mobillal nem lehet olyan képeket készíteni, mint telefonnal, szóval mindenképp vegyél gépet, mindegy milyet, csak digitális legyen, mert az a jelen, meg a jövő xd Mindegyik nagy márkának megvan a belépő szintű gépe, amellyel nagyon jól el lehet kezdeni a fotózást!
11es válaszoló vagyok és muszáj újra hozzászólnom a témához az újabb válaszokat látva.
mindenki oda meg vissza van a "rendes" fényképezőgépektől hogy az mennyivel jobb képeket csinál, nekem pedig nem egy csalódott haverom van aki tényleg szuper képekre vágyva vettek 200-250ezerért egy fényképezőgépet semmi háttértudással, ugyanazzal a beállítással fotózva, és konkrétan még rosszabb képeket csináltak mint telefonnal, adták is el nagy bukóval a fényképzeőgépeket.
mielőtt bárki bármit mondana a témában, nézzetek youtube-on tesztet de olyat ahol egy profi (akár 4-5 ezer dolláros) fényképezőgépet versenyeztetnek egy ezer dolláros telefonnal. azt várnád hogy egy 4-5ször annyiba kerülő céleszköz (azaz csak fotózni tud, semmi mást nem) lemossa a padlót a nála sokkal olcsóbb (és ezer más dologra is jó) telefonnal. az mindegy is hogy melyik csúcsteló, samsung s22 ultra, iphone 13 pro vagy bármi.
a feeling az tényleg összehasonlíthatatlanul jobb egy fényképezőgéppel, azzal fotózni teljesen más (jobb) élmény, de a telefon mindig nálad van így könnyebb egy hirtelen pillanatot elkapni. ha értesz hozzá akkor nagyon jó barátod lesz egy 300ezres tükörreflexes gép és baromi jó fotókat fogsz vele csinálni, de ha csak úgy kattingatsz akkor csalódás lesz.
egy szó mint száz: nézz tesztet youtube-on: ezer dolláros telefon vs 5ezer dolláros fényképezőgép. meg fogsz/fogtok lepődni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!