Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Csillagfotózás canon 250d-vel?

Csillagfotózás canon 250d-vel?

Figyelt kérdés
Bár még kezdő vagyok a témában, elég sokat tesztelgettem az új canon eos 250d gépemmel, és arra jutottam hogy a rajta levő kitobi nem képes f/4nél kisebb rekeszre, márpedig a fotózáshoz f/2 kéne legalább. Hasonló probléma? Így hogy tudnék kivitelezni egy viszonylag jó fotót? Másik objektívem lesz, a kérdés nem pont ez lenne.

2022. aug. 18. 10:15
 1/4 anonim ***** válasza:

"és arra jutottam hogy a rajta levő kitobi nem képes f/4nél kisebb rekeszre"

Pedig szerintem de.

"márpedig a fotózáshoz f/2 kéne legalább"

Ez egyáltalán nem szentírás.

"Hasonló probléma?"

Hasonló problémával találkozik mindenki, aki nem képes leírt szöveget értelmezni, illetve saját gondolatait épkézláb módon megfogalmazni.

"Így hogy tudnék kivitelezni egy viszonylag jó fotót? Másik objektívem lesz, a kérdés nem pont ez lenne."

Összefoglalva:

- Tisztában vagy azzal, hogy milyen hardverre van szükséged az adott cél eléréséhez,

- tisztában vagy azzal, hogy a nem megfelelő hardverrel nem tudod az adott célt elérni,

- tisztában vagy azzal, hogy a cél eléréséhez elengedhetetlenül szükséges hardver nem áll rendelkezésedre.

Akkor mégis mi lenne a kérdés? Milyen megoldásra számítasz tőlünk? Varázslat? Mágia? Boszorkányság?

Hozzuk közelebb a csillagokat, tekerjük fel a fényerejüket, lassítsuk le a Föld forgását?

2022. aug. 18. 13:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Eddig milyen módszert használtál?
2022. aug. 18. 16:04
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Feltekered az ISO-t. Szívesen!
2022. aug. 19. 06:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Nyisd ki a legkisebb gyújtótávolságra az obit, ami általában a kitobiknál 18mm, és itt általában engedi a f/3.5-öt.

#3 nem biztos, hogy ez a legjobb ötlet, hiszen ilyenkor nagyon zajos kép keletkezik, inkább érdemes több fotót készíteni úgy 6"-13"-mas expóval meg 800-1600-as ISO-val, mint egy naggyon zajosat.

2022. aug. 20. 19:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!