Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyik fényképezőgépet ajánlan...

Melyik fényképezőgépet ajánlanátok egy Canon 4000D után?

Figyelt kérdés

Egy 4000D fényképezőgépet használok, de nem az enyém ezért szeretnék venni magamnak egy sajátot. Mindenképp Canon-t szeretnék, mert van hozzá egy 70-300mm objektívem amit tudnék használni, de szükségem van egy normal objektívre is mivel a 4000D kit objektívét nem tudnám használni, mert vissza kell adnom a tulajdonosnak.

Három opciót nézegettem:

-250D (250 000 ft Kit objektívvel)

-850D (359 000 objektívvel, viszont van rá 35 000 ft kedvezmény)

-90D (használtan hozzá tudnék jutni 310 000 ft-ért, de erre még kéne vennem egy objektívet)

Ahogy olvasgattam és több információt szereztem a témában, úgy látom, hogy a 250D és a 850D között nem igazán van sok eltérés ahhoz képest, hogy mekkora a kettő közötti árkülönbség. Ti mit ajánlanátok. Elég lenne a 250D és költeni később egy jobb objektívre, vagy ruházzak be egy 850D vagy 90D-re drágábban?

2022. aug. 14. 22:22
 1/6 anonim ***** válasza:
28%
Végre egy konkrét kérdés, hogy három típus közül melyiket javasolják. Erre meg nem tudok segíteni, mert nem ismerem a Canont.
2022. aug. 15. 06:12
 2/6 anonim ***** válasza:
18%

Helyedben hagynám az apsc bohóckodást pláne 300e ft felett...

Bérelj ki egy 5dMK3-at vagy azt vegyél inkább.

500-600e expo-t kibírnak használtan is.

A képminőség-fogás kiváló.

Lehet még az 5d2 vagy 6d vázat venni, sokan nőttek fel rajtuk és jól, aki tehetséges, ezek már 130-200e ft közt megszerezhetőek.

2022. aug. 15. 08:42
 3/6 anonim ***** válasza:
79%

Ha a 4000D-vel nem volt semmi gondod, miért nem veszel egy 4000D-t akár használtan, esetleg kit objektívvel együtt? Valószínűleg ugyanolyan elégedett leszel vele, mint eddig.

A 850D kicsit újabb modell, amúgy szinte ugyanazt tudja, picit nagyobb méretben.

Ha jól látom hátul a gombok körül tárcsa van rajta, az előny, könnyebb kezelni a gépet, de hogy neked mennyire fontos ez, azt csak te tudhatod. A 90D egyel komolyabb kategória, hasonló előnyökkel - amik valószínűleg szinten nem a számítanak neked igazán. Bármelyiket veszed, elégedett leszel.

Komolyabb előrelépést valóban a full frame érzékelő jelentene egy 6D vagy 5D képében - viszont ott már csak EF obik jönnek szoba, EF-S obikkal nem fog

működni.

2022. aug. 15. 19:12
 4/6 A kérdező kommentje:

Voltak azért limitációi. Szeretnék videófelvételeket csinálni jó hangminőséggel. A 4000D-n nincs jack és az autofocus hiánya is eléggé zavaró. Emellett a kihajtható kijelző is elég hasznos a fejlettebbeken.

Szerintem a 250D-t választam. Könnyű gép. Nem sokban tér el a drágáktól. A drágább modellekkben meg nem találtam olyan funkciókat amelyekért megérné kifizetni azt a felárat amennyibe kerülnek a 250D-hez képest. Jól megtanulok fotózni a 250D-vel. Kitapasztalaom. Beruházok néhány jó objektívre és majd pár év múlva ha úgy érzem fejlesztek egy komolyabb full frame gépre mint pl a Sony A7 széria és társai. Azok hoznának igazán nagy jelentésű fejlődést, de szerintem kezdő fotósként irreleváns annyi pénzt rááldoznom egy drágább házra, mert nem attól fogok jó képeket csinálni. A 250D meg hozza azt a minimumot kényelmi funkciókban amivel meg tudok tanulni könnyebben jól fotózni és jobb videókat készíteni.

Köszönöm a válaszokat!

2022. aug. 15. 21:58
 5/6 anonim ***** válasza:

"úgy látom, hogy a 250D és a 850D között nem igazán van sok eltérés ahhoz képest, hogy mekkora a kettő közötti árkülönbség"

Hát, már Illésék énekelték, hogy láss, ne csak nézz...

Maga a felbontásbéli különbség a képet nézve nem nagy, de azért a szenzoron pixel egyharmaddal több van, az az árban azért jelentkezik.

További lényeges különbség a képet tekintve a DIGIC 4 és 8 processzorok képessége (a legnagyobb ISO kettővel több, ez általában azt jelenti, hogy ami még használható, az is kettővel több).

Szintén lényeges különbség lehet sokak számára az, hogy 9 vagy 45 kókuszpont van.

Az se mindegy, hogy a 850D az nagy fényerejű objektíveknél is pontosan állít élesre (dupla keresztszenzoros f2,8-nál, míg a 4000D keresztszenzoros f5,6-nál)

A 850D-nél a szpotmérés egyharmad területtel sokkal "szpot-abb"

Az már nem annyira fontos, hogy expo kompenzáció lehet 5 fényérték, nem pedig 2 (dehogynem, én már tekertem -3-ra)

A kihajtható, forgatható LCD az annak előny, aki valaha használni fogja, szerintem sok fotós örül neki, aki ennek hiányában térdel, hanyatt fekszik, fejjel lefelé lóg.

Ember, mit néztél?

2022. aug. 16. 08:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Mint ahogy mondtam nagyon kezdő vagyok. Most tanulgatom a fotózást és úgy gondolom aki még most ismerkedik meg azzal, hogy hogyan működik a záridő iso rekesz annak nem feltétlen fognak ezek az extrák számottevően jobb képeket eredményezni. Néztem teszteket is. A kettő fényképezőgép között majdnem 100 ezer a különbség (kedvezménnyel). Ár érték arányában a 250D-t tartottam jobbnak. Egyébként a 250D-ben is DIGIC 8 képfeldolgozó van.
2022. aug. 16. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!