KÉP!! Mi történt a dslr-emmel?
Tesómnak odaadtam kb 10 percre azt mondta nem csinált semmit vele.
Kép:
Ezt írja ki:
Error
Press shutter release button again.
Nagyon kell a gép és nem tudok mit csinálni vele.
Milyen gép ez pontosan?
A tükör fel van csapva ha jól látom.
Belenyúlt a tüköraknába a tesó?
Belenyúlt, felakadt, Ott látszik a rolón meg a ccd-n az ujjlenyomata.
Innen nem tudjuk megjavítani. A gép azt írja magáról, hogy az exponálógombot izgasd.
Gombnyomkodás, akku ki-be. A zárnak nagyon nem illene ilyen állapotban lenni. És valóban belenyúlás gyanús a csippen lévő foltok alapján.
"azt mondta nem csinált semmit vele."
Mindenki ezt mondaná...
Inkább ne erőltesd, nem lehet tudni hol kuszálódott össze a mechanika. Vidd el szervizbe.
A gyerknek meg adj egy faéket, talán azt nem cseszi el.
Meg két akkora pofont, hogy még jövő ilyenkor is csengjen a füle!
Szétesett-elakadt a zár, nem látjátok tudorok? :D
Azonban már a szenzoron az ujjlenyomat-piszkáltad, fene a beled:DDD
Zárat kell cserélni, ez nikon valamilyen típus...olcsónak olcsóbb 30e körül, drágábbnak drága 70e-től...
Valószínűleg elérte a zár élettartama a végét, akkor van ez, az ujjlenyomat meg az utáni piszkálástól...
Sikerült megcsinálni YouTube videó alapján.
Nincs benne semmi ujlenyomat, nem tudom mire mondjátok, talán a tükröződésre.
Objektívet nem is tudja hogyan kell levenni.
Ha át akarom váltani kijelzős nézetbe megint rossz lesz.
Úgyhogy tudom használni, de elviszem valami szerelőhöz.
Egyébként nikon D5200
Ne mond, hogy nincs ott. Akkor az ott micsoda?
Lehet, hogy nem ujjlenyomat, de egy ekkora szennyeződés nincs az az isten, hogy ne látszódjon meg a képen.
A redőny meg le van szakadva, az is kizárt dolog, hogy azt csak úgy egy videó alapján megcsináltad. Ezt még külső szervizes is csak cserével tudja megjavítani, mert nincs mit javítani rajta mechanikusan. Leszakadt, kész vége, cserélni kell. Ha valami csoda folytán a redőny többi része működne, akkor is inkább felejtsd el a használatát a javításig, mert ha véletlenül beszorul valahová és megkarcolja a szenzort is, akkor az alaphangon több százezres mulatság, de inkább úgy mondom, hogy gazdasági totálkár a típus árának tekintetében.
Nem tudom, hogy mi az, de most megnéztem és nincs ott semmi, azért gondolom hogy tükröződés.
Nem szakadt le a redőny, csak félúton megállt. Vissza kellett hajtani a tükröt és úgy nyomogatni a shutter gombot. Autómatikusan visszaugrott a redőny. Ha nem hiszed, előkeresem a videót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!