Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi történt a kamera lencséjéve...

Mi történt a kamera lencséjével (részletek lent)?

Figyelt kérdés

Azért hogy ne legyen poros a kamera lencse victoria sűrített levegő spray-vel lefújtam és ilyen lett:

[link]

2016. máj. 7. 11:23
 1/7 A kérdező kommentje:

Nem fújtam rá sokat pedig.

A spray doboza: [link]

Használati javaslat ami rá van írva:

[link]

Kulcsszavakat amiket kiemelek ebből : "precíziós és optikai készülékek" "Foltmentesen tisztít"

Ezek szerint átverés, nem tisztít foltmentesen.

Hogy lehetne eltűnteni a foltot róla szakszerűen?

2016. máj. 7. 11:27
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem volt bekapcsolt állapotba közben a készülék. Előtte kb. 10-12 órával volt bekapcsolva, hűvös helyen volt a kamera a tokjába.
2016. máj. 7. 11:32
 3/7 anonim ***** válasza:
27%

Így jár az, aki nem olvassa el a kamera haználati utasítását, annak is a tisztíztásra vonatkozó részét.

Egyébként pedig valószínűleg vagy túl közelről fújtál, vagy nem függőlegesen tartottad a palackot, esetleg mindkettő. Ilyenkor a gáz hirtelen nagyon lehűl, konkrétan meg is fagy, ami nyilván nem tesz jót az objektíven lévő különböző optikai védőrétegeknek.

Ha jól láttam, rá is van írva a palackra.

2016. máj. 7. 12:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Gondolom a teli palackból kijött némi anyag folyadék halmazállapotban is, és ez okozta a jelenséget.

Ha folyadék formában is kijutott az anyag, akkor az a felületet tizedmásodpercek alatt kb. -40°C-ra hűti, és attől akáár belülről bepárásodhatott, vagy valamelyik bevonat réteg tele lett hajszálrepedésekkel.

Ez már így marad, megjavulni nem fog.

Az ilyen tisztító aerosolokkal mindig nagyon óvatosan kell bánni.

2016. máj. 7. 12:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Igazán betehetted volna a teljes magyar leírást. Ott van hogy használat előtt végezzen próbafújást, a többi nem látszik.

Gondolom abból kiderült volna, hol hibáztál te.

2016. máj. 7. 12:06
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen kijött folyékony halmazállapotban.

Végeztem próbafújást.

Többször tisztítottam már vele és eddig sose volt ilyen.

Nedves mikoszálas ruhával megtöröltem:

[link]

2016. máj. 7. 13:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Mj.: Szerencsére nem látok különbséget amilyen most és mint amilyen régebben volt a lencse.
2016. máj. 7. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!