Mi történt a kamera lencséjével (részletek lent)?
Azért hogy ne legyen poros a kamera lencse victoria sűrített levegő spray-vel lefújtam és ilyen lett:
Így jár az, aki nem olvassa el a kamera haználati utasítását, annak is a tisztíztásra vonatkozó részét.
Egyébként pedig valószínűleg vagy túl közelről fújtál, vagy nem függőlegesen tartottad a palackot, esetleg mindkettő. Ilyenkor a gáz hirtelen nagyon lehűl, konkrétan meg is fagy, ami nyilván nem tesz jót az objektíven lévő különböző optikai védőrétegeknek.
Ha jól láttam, rá is van írva a palackra.
Gondolom a teli palackból kijött némi anyag folyadék halmazállapotban is, és ez okozta a jelenséget.
Ha folyadék formában is kijutott az anyag, akkor az a felületet tizedmásodpercek alatt kb. -40°C-ra hűti, és attől akáár belülről bepárásodhatott, vagy valamelyik bevonat réteg tele lett hajszálrepedésekkel.
Ez már így marad, megjavulni nem fog.
Az ilyen tisztító aerosolokkal mindig nagyon óvatosan kell bánni.
Igazán betehetted volna a teljes magyar leírást. Ott van hogy használat előtt végezzen próbafújást, a többi nem látszik.
Gondolom abból kiderült volna, hol hibáztál te.
Igen kijött folyékony halmazállapotban.
Végeztem próbafújást.
Többször tisztítottam már vele és eddig sose volt ilyen.
Nedves mikoszálas ruhával megtöröltem:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!