Milyen fényképezőgépet ajánlotok az alábbi szempontok alapján?
Egy elég kezdő, könnyen kezelhető fényképezőgépre gondolok, ilyen 75,60 ezer forint között, ami megfelelő lehet egy kezdőnek! Leginkább tájfotózásra, gondolok, vagy esetleg portré fotózásra! Leginkább használt gépekre gondoltam, mert szoktam látni, hogy csak 2,3 esküvőn használták vagy hasonló! Olvastam a különböző kamerákról, az ilyen "Tükörrefleszes, Kompakt, Bridge, MILC-ről", de azt sem tudom annyira miben különböznek! Ha tudtok választ adni erre is, köszönöm! Kép alapján, valószínűleg a Bridge lesz az én vonzáskörömben!
Lehet hülyeséget kérdezek, de milyen gépeken lehet objektívt cserélni? Mert halottam hogy nem mindegyiken lehet cserélni, és én olyant szeretnék leginkább, ha lehetséges a rá szánt összegből! Nagyon kezdőként állok a dologhoz, ez a kérdéseimből is kivehetőek!
11
Kiindultál magadból, de magadba is értél, a setétségbe:DDD
13
A milc még mindig vacak, mert az elektronikus "kukucska" olyan csaló, mint a politikusok ígérete.Napfényes időben nem érzékeled a túlexponálást-kontrasztot, éjjelinél meg hangyafoci...
Vedd alapul a komolyabb milc vonalat, de csak Full Framet, alatta aps..stb vicc...ne röhögtessél velük kérlek, akkor fz300 inkább.
Mondjuk a régi befutottat a sony a7r2 példának.A képek színe valóban kiválóak, felbontása részletgazdag az AA szűrőt nélkülözve és a 42mp, de a keresők sok sok helyzetben használhatatlanok-megtévesztő képet adnak.
Egy rendes obi egy kisebb vagyon hozzájuk, de az se garancia a jobb használatra, igaz megszaporodnak az elérhető funkciók.
Aztán olyan rafináltan van kitalálva mindegyik masina, hogy ha manual obit pendítesz rá, akkor a váz stabija OFF-ba áll..., mekkora sz_métség ugye:D
Aztán, ha elektronikus adapter dobsz rá és más gyártótól származó obit, lassú a fókusz:DDD
Milcnél az érzékelő állandó használata ráadásul + valamelyik kereső, amelyek együtt lezabálják az akkukat és max 150-300 kép/akku szerencsés esetben.+ a váz is melegszik piszkosul, mert kicsi, nincs hőelvezetés, a markolat gumiragasztója meg elenged-látni már sokukon.
Egy tükrösnél meg 800-1200db kép/akku;)
Szóval, ez nem jövő csak egy könnyebb út a gyártásban a gyártóknak.
Hol kezdődik a jó gép? Nikon D850 vagy Canon 5Dm4...minőség+elérhető szervizháttér miatt.
OFF
"Egy tükrösnél meg 800-1200db kép/akku;)
Szóval, ez nem jövő csak egy könnyebb út a gyártásban a gyártóknak"
Ez érdekes szempont, de nem gondolod, hogy a tükörmechanika elhasználódásából fakadó hátrány és a kisebb ház miatt bőven előnyösebb a MILC?
Sőt, a kereső ott legalább képes azt mutatni, ami majd a felvételre kerül, ellentétben a tükrössel, ami képtelen visszaadni a színbeállításokat például?
Kicsit olyan vagy, mint mikor valaki azzal jön, hogy az ő butatelója a legfaszább, mert elmegy egy akkuval egy hétig is; igaz, hogy semmit nem lehet csinálni vele a telefonáláson kívül, az okostelefon meg millió másra is képes.
Különben is, ha egy MILC-re rászerelnék egy akkora akkut, amitől ugyanakkora és ugyanolyan nehéz lenne mint egy tükrös gép, az nyilván nagyságrendekkel több expót fog tudni.
16-18
Ti még egy nő "kukucskáját" sem láttátok soha, nemhogy fz300 vagy milc-ét:DDDD
17
A tükörszerkezetek simán megélik a 2x-es zárélettartamot, ezt igazán tudhatnád, ha témában vagy.
Ja, te nem tudsz a fénymérő jelzéséből fényképezni-beállítani?
Tehát a milc vonal a pancsereknek van, akik csak a gombot tudják megnyomni...aha....ezzel semmi újat nem írtál:)
Az "új" telók tele vannak olyasmikkel, amire nincs szüksége egyik-másik felhasználónak.A példád idióta keményen...
Mérjél már le egy milc akkut súlyra és egy dslr akkut + nézd már a teljesítményüket.8x több akkut kellene a milcre tenni dslr fotó mennyiség eléréséhez, mert az érzékelő folyamatosan fogyaszt-sokat is + valamelyik kijelző.
Dereng vagy vakuvillantás is kell még derítésedhez számodra? :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!