Szeretnék fotózgatni, főleg kirándulások/túrák/utazások alkalmával a tájat, esetleg állatokat, ha találkozok velük véletlenül. Teljesen amatőr vagyok és csak szórakozásból űzném, így nem szeretnék sokat szánni rá, először megnézném mennyire tetszik. Maximum 100 000 forintot szánnék rá, milyen lehetőségeim vannak ennyiért?
2022. júl. 24. 14:19
1/7 Mojjo válasza:
A legjobb lehetőség gyűjtögetni még kis pénzt - pl még egyszer ennyit -, aztán szétnézni a használtpiacon. A gyűjtögetés ideje alatt pedig utána tudnál nézni, mi micsoda, mit jelentenek a számok, jelölések az objektíveken, mit kell tudni a vázakról, mit jelentenek a szenzorméretek, mi az a képstabilizátor, milyen autofókusz típusok vannak, mi az a DSLR, mi az a MILC, stb stb... Így majd olyan gépet tudsz venni, amilyen neked kell kezdéshez. Addig meg lehet gyakorolni telefonon a komponálást, a képi elemek megfelelő rendezését.
100 ezerért nem vennék semmit, még használtan sem.
2022. júl. 24. 14:30
2/7 anonim válasza:
Ezt venném, amire neked kell arra szerintem teljesen jó.
Arra mondjuk jó, hogy utána ne értse a szerencsétlen, aki megveszi ezt a gépet, hogy miért vesznek az emberek fényképezőt, amikor ott a telefon.
2022. júl. 24. 14:34
4/7 anonim válasza:
Bármilyen gép alkalmas csak a minőségük más eredményt produkál.
Ennyi pénzért maradj a telefonodnál és marad 100e ft-od a rezsire;)
2022. júl. 24. 20:52
5/7 anonim válasza:
Filmes szakmában azt csinálják még jóval a gyártás előtt, hogy a létező legócskább kamerákkal, amit találnak a raktárban, próbálgatják a kompozíciókat különböző helyszíneken és azokat nézik vissza, hogy működőképes lehet-e. A fényképezőgép ugyanez a szisztéma. A legócskább géppel is lehet jó kompozíciót csinálni, legfeljebb technikailag nem lesz élvezhető a végeredmény. De ugye aki komponálni sem tud, annak hiába adunk a kezébe 1 milliós vázat és hiába jó technikailag a fénykép, ha nem értékelhető a kompozíció.
2022. júl. 25. 18:37
6/7 anonim válasza:
Nem olvastam el az előző válaszokat, de véleményem szerint bármilyen fotózásra alkalmas tárgy megteszi. Attól fögg persze, hogy mit akarsz csinálni. Ha csak hobbi szinten, arra tényleg akármi jó, sőt, külön érdekesség is kitapasztalni egy adott gép tulajdonságait, adottságait. Ha keresni is akarsz vele, pl portékat csinálni, akkor már csak azért is jó egy profibb kamera, hogy ne röhögjenek ki. Én csak telefonnal(Realme 6 pro(64M)) szoktam fotózni, de így is művészi, és persze jó képeket szoktam csinálni, de a tesóm komolyabban foglalkozik ezzel, az első kamerája egy Nikon Coolpix B500 volt.
2022. aug. 8. 21:57
7/7 A kérdező kommentje:
Pont egy Nikon Coolpix-et néztem ki, mert ár/érték arányban jónak tűnik az olvasottak alapján.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!