Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Nikon Coolpix B500 vélemény?

Nikon Coolpix B500 vélemény?

Figyelt kérdés

Tudom, van már ilyen kérdés, rákerestem, de engem most kimondottan így 2022-ben érdekelnének az ezzel kapcsolatos válaszok.

Van egy ilyen, a címben jelzett márkájú és típusú fényképezőgépem, amit még 2016-ban vagy 2017-ben vettem emlékeim szerint. Nagyon szerettem, sokat használtam, számtalan külföldi útra vittem magammal. Aztán az elmúlt két évben COVID miatt nem utaztam igazából sehova, úgyhogy nagyrészt csak a szekrényben porosodott. Most úgy néz ki, augusztusban megint megyek végre külföldre, úgyhogy elővettem a gépet. És hát na, megállapítottam, hogy a jelenlegi telefonom (Samsung Galaxy A52) sokkal szebb, élesebb képeket csinál, meg a videói jóval nagyobb felbontásúak, stb.

Úgyhogy elkezdtem volna nézegetni a neten fényképezőgépeket, de még előtte csak kíváncsiságképpen beütöttem keresőbe a Coolpix B500-et. És szabályosan ledöbbentem rajta, hogy ma is ugyanúgy kapható, sőt, még drágább is, mint 5-6 éve. Oké, az utóbbit tegyük be mondjuk az inflációnak. De ettől függetlenül is, az ár plusz a vásárlói értékelések mind azt sugallják, hogy ez a gép ma is ugyanolyan kiválónak számít, mint 5-6 éve. Miközben én meg azt látom, hogy míg 5-6 éve az akkori telefonom versenyre se kelhetett vele, a mostani simán lekörözi. Pedig a telefonom sem drágább a Coolpix B500-nál. És az ugye alapvetően egy telefon, a fényképezés nem a fő funkciója.

Szóval nem értem. Érdemes lecserélni szerintetek a gépet? És ha igen, ebben az árkategóriában mit javasoltok? Vagy használjam tovább? Vagy használjak ezentúl inkább telefont fotózásra? Nem vagyok egyáltalán profi fotózás terén, a gépnek közel sem használom ki minden funkcióját. De azért van pár dolog (pl. zoom), amit a telefon nem tud.

2022. júl. 19. 12:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Van az a mondás, hogy az a jó fényképezőgép ami nálad van. A telefon ebben verhetetlen. En csak akkor vennék hagyományos gépet ha valami különlegeset akarsz fényképezni. Madarakat távolból vagy makró képeket. Esetleg csillagokat este, elmosott fénycsóvákat.
2022. júl. 19. 13:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Értelmetlen a kérdés.

Ha neked megfelel az adott gép által nyújtott tudás és képminőség, akkor meg is válaszoltad a kérdésedet: nem érdemes lecserélned.

Nem tudom, nem értem, mi ezen olyan bonyolult.

Magadnak kell a gép vagy nekem?

Én nyilván nem vennék B500-at, mert az én igényeimet nem elégíti ki. De mit érdekel az téged?

Komolyan mondom, annyira elkeserítő és kiábrándító a mai társadalom. Az ember képes saját igényeit háttérbe szorítani a társadalmi elvárások miatt. Képes azért új telefont, fényképezőt, autót, kabátot venni, mert mások is azt teszik, miközben pontosan tisztában van vele, hogy neki tökéletesen megfelel a meglévő.

Mindenki idióta, csókolom?!

2022. júl. 21. 09:29
 3/4 anonim ***** válasza:

A bridge gépeket az utóbbi években nem nagyon frissítették a gyártók, így valóban a 6-8 éves típusokat is változatlanul piacon tartják.

Tényleg az a kérdés, hogy van-e olyan funkció, szolgáltatás, elvárás, ami miatt cserélni akarod a gépet? Ha a B500 képminőségével elégedett vagy, akkor fölösleges cserélni. A bridge vonalon a "fejlődés" jórészt a még nagyobb zoomokat jelentette, 1000mm fölötti gyújtótávolságig akár, amik sokszor még állvánnyal is használhatatlanok.

Ha mélyebben szeretnéd magad beleásni a fotózásba, akkor MILC-ek felé kellene nézelődnöd, de ez egy másik történet.

#1 Ezek a gépek jellemzően utazáshoz készültek. Igen, a telefon negylátószögű, esetleg standard kamerája sokszor elegendő, de van amikor nem. Amint írtad is, természetfotóknál, de akár városban, amikor valamit nem lehet megközelíteni. Vagy portrénál, ha nem akarsz nagyon közel menni a modelledhez.

2022. júl. 21. 22:04
 4/4 A kérdező kommentje:

#3-nak köszönöm nagyon a részletes választ! Akkor már kezdem érteni, ez a termékkategória általában véve nem nagyon frissült az utóbbi években, ezért árulják ugyanazt a terméket ugyanolyan, vagy még kicsit magasabb áron, mint 5-6 éve.

#2-nek is köszönöm a hozzászólást, de azért kicsit alaptalannak tartom. Írtam, hogy az zavar, hogy a telefonom már bizonyos szempontból szebb, élesebb képeket csinál, mint a fényképezőgépem. A telefonról ugyanakkor hiányzik egy-két funkció, elsősorban a nagyobb zoom, ami fotózásnál azért jól jön, és a fényképezőn megvan. Ezért vacillálok aközött, hogy vegyek-e egy új, drágább fényképezőgépet, vagy mondjuk használjam a meglévő gépet és a telefont együtt.

2022. júl. 22. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!