Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szerintetek meddig fog fejlődn...

Szerintetek meddig fog fejlődni ilyen ütemben a technológia fényképezőgépek terén?

Figyelt kérdés
Pár éve még pl a canonnál az eos R volt a csúcs. 1 évre rá jött az R5 R6. Mostmeg már van R3, ami egyszerűen brutális gép, és nem tudom, hogy egyáltalán egy R6hoz képest, ki lehet e jobban használni. Oké hogy sokkal többet tud, de eddig nem volt még olyan szituáció ahol az R6 ne lett volna elég. Mondjuk előtte 5 6 évig 70Dvel fotóztam, úgyhogy nyilván az is egy hatalmas ugrás volt nekem. De az R3 az több mint kétszer drágább az R6nál, és egyszerűen nem tudom felfogni, hogy kinek éri meg és hogyan, vagy mi az amit azzal le lehet fényképezni vagy videózni, amit az R6al mondjuk nem. Persze nem leszólom aki ezt használja vagy jónak gondolja, ha valaki úgy érzi hogy ez kell neki, vegye meg tök jó. Én főként természetfotós vagyok, és még nem ütköztem olyan helyzetbe, vagy szituba, ahol az R6 kevés lett volna. 20000es isoval is gyönyörű képeket csinál alacsony fényben. El nem tudom képzelni milyen dinamikatartománya lehet az R3nak
2022. júl. 4. 15:18
 1/9 A kérdező kommentje:
Nyilván a többi márkának is megvannak ezek a brutális gépei, de azokat nem annyira ismerem, ezért canonról írtam. Van mindig valahova fejlődni vajon? Egy R3ról még hova tovább? Szerintem max innentől már azon lehet versenyezni, hogy a csúcskategória elérhetőbbé váljon árban. Az fps, és megapixelek nagyságának egyszer vége, olyan szempontból, hogy tökmindegy, hogy mondjuk huszat vagy harmincat tud lőni 1 mp alatt. Legalábbis én ki se használom a 20at, a mechanikus zárt használom inkább 12 fpsel, mert egyszerűen ha 20al lövök annyira sok kép készül, hogy az hihetetlen. Az R3 30 fpsét el se tudom képzelni milyen, utólag átnézni átdolgozni. Na mindegy, ez ilyen beszélgetésindító, kíváncsi vagyok a véleményekre :)
2022. júl. 4. 15:21
 2/9 anonim ***** válasza:
58%
Az a te bajod, hogy ennyire korlátolt vagy. Láthatóan nem neked készülnek a jövő gépei, mert még a mostani technikával sem tudsz mit kezdeni. Ez a nagy beszélgetésindító duma csak saját magad beégetése lett.
2022. júl. 4. 15:38
 3/9 A kérdező kommentje:
Miért ne tudnék mit kezdeni? Tökéletesen meg vagyok elégedve az R6-al :) olyan pillanatokat kapok el, amiket korábban nagyon ritkán tudtam. Élmény ezt a gépet használni. Szóval nem tudom mi ütött beléd, de ha nem tetszik a kérdés, akkor lehet továbblapozni.
2022. júl. 4. 15:43
 4/9 anonim ***** válasza:
45%

Végre egy elégedett ügyfél a drága géppel, ügy lezárva :))

De az elég szánalmas, hogy az egyébként érdekes címadó kérdés után csak a gépeidet sorolod. Oké, már tudjuk. Más valami?

2022. júl. 4. 15:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Feltettem a kérdést, és leírtam, hogy én mit tapasztalok a saját eszközeimmel, és azért ezekről írtam, merr nikonhoz vagy lumixhoz vagy sonyhoz nem tudok hozzászólni :) számomra már az R3 teljesítménye hihetetlen, és nyilván egy R6hoz képest hatalmas különbség, de számomra már felfoghatatlan hogy milyen lehet az ennél, ennyivel jobb gép, és vajon ez az ütemű fejlődés fent tud e maradni, vagy ez az elmúlt 1 2 3 év eredménye, amit hamarosan már nem lehet überelni. Nyilván nem látok jövőbe, és én szerintem ezeket már nem lehet felülmúlni, de ki tudja, 2 év múlva lehet olyan gépek lesznek, amik még az R3-at is rommáverik teljesítményben. :) erre vagyok kíváncsi, vajon hogy gondolják mások ezt az egészet.
2022. júl. 4. 16:15
 6/9 Mojjo ***** válasza:
Az R3 dinamikaátfogás tekintetében jelentősen jobb az R6-nál, legalábbis azon területek közül, ami a gyakorlatban is fontos lehet, és amivel a gyakorlatban is szembesül az ember. Az R6 azért nem a dinamikaátfogás fellegvára.
2022. júl. 4. 16:50
 7/9 Mojjo ***** válasza:
Egyébként a helyzet az, hogy a cserélhető objektíves gépek piaca jelentősen összement. Illetve a technológiának is vannak határai. Szóval brutális áttörésekre azért nem számítok a jövőben. Leginkább a különböző computational photography képességek fejlődhetnek, mint amilyen a pixeleltolásos felbontásnövelés, az ND szűrő szimulálás, meg még fene tudja mennyi bizbasz.
2022. júl. 4. 16:54
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen, azt elhiszem. De egyelőre nagyon jól elvagyok vele. Gondolom ebben a dinamika dologban tudnak igazán fejlődni még. Az fpsek eléggé ki vannak maxolva, minden igényre. Nyilván még fejleszteni azt lehet, hogy egy sorozatban, többet tudjon majd egyszerre. Egyszer kétszer volt hogy olyan akciót fotóztam, hogy várnom kellett kicsit, hogy tovább tudjak lőni. De a lényeget elkaptam.
2022. júl. 4. 16:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Sok parasztvakító fícsört fognak még tenni a gépekbe, de jobb a kép nem lesz tőlük. Igazából már évtizedek óta nem tudnak újat mutatni a különböző gépek.

4k videó 60 fps-el? Minek

HDR videó? Minek

említett magas fps szám? Minek

200 ezres ISO? Minek? Vegyen jobb obit, ki használ ilyen magas ISO számot? Még a profik se.

Wifi a gépben, megosztás egyből stb. stb.

De pl. amit a Sigma elkezdett, senki nem vitte tovább, nem fejlesztették, nincs érdemi változás azóta mióta bejött a CMOS.

De pl. azt még mindig nem oldották meg hogy ne kelljen szétberhelni a gépet ahhoz, hogy full spektrum képet készíthess vele, funkció kiválasztásakor az útból eltolódó szűrő van a gépekben? Nincs.

2022. júl. 6. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!