Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » A Canon PowerShot SX430 IS /...

A Canon PowerShot SX430 IS / 432 IS mennyire alkalmas csillagfotózásra?

Figyelt kérdés

2022. jún. 18. 14:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

[link]

Automata kompaktgép = több okból sem alkalmas. De a többi kompaktgépre is kár rákérdezni.

2022. jún. 18. 14:54
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
A csillagfotózás elég tág. Tejút fotótól a mélyűr fotókig sokminden belefér. Igazából kompakt vagy bridge gépek nem alkalmasak egyikre sem. Mindenképp valamilyen cserélhető objektíves gép kellene (DSLR vagy MILC)
2022. jún. 19. 01:32
 3/11 anonim ***** válasza:
Akárhanyszor kérdezed meg ezt a típust, az lesz a válasz, hogy tévúton jársz. De ha van 100 ezred kidobni az ablakon, akkor hajrá! És majd írd le, hogy sikerültek a képek!
2022. jún. 19. 07:57
 4/11 A kérdező kommentje:

[link]

Akkor ehhez a géphez mit szóltok?

2022. jún. 20. 08:43
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez már inkább, mint bármelyik kompakt. Már csak az van hátra, hogy utána olvass a csillagfotózásnak és beszerezd a további szükséges kellékeket.
2022. jún. 20. 15:54
 6/11 A kérdező kommentje:
Rendben! Így lesz. Köszönöm szépen a segítségeteket!
2022. jún. 20. 17:11
 7/11 Morzsi007 ***** válasza:

Van kompakt gépem. Sehogy sem tudtam a holdat sem lefotózni rendesen, mikor nagy volt. Viszont egy Ultra zoom-os Panasonic géppel, ami olcsóbb, mint egy DSLR , egész jó képeket sikerül készíteni róla. A kráterek is kivehetőek a hold körvonalánál is főleg. 70x-es optikai nagyításra képes ez a gép úgy emlékszem. Természetesen állvány kellett hozzá es olyan gyors volt a föld és hold mozgása, hogy a kijelzőről 1 perc alatt eltűnt a hold.

Egy DSLR-rel ilyet készíteni szerintem komolyabb vagyon, mert oda nem elég a mezei objektív, de a végeredmény jobb lesz.

2022. jún. 21. 12:18
 8/11 anonim ***** válasza:
#7 a semmitől tényleg jobb egy kompakt gépes holdfotó. De a dslr nem egy vagyon, ahogy gondolod és a képminősége fényévekkel jobb, meg kisebb nagyítás esetén is.
2022. jún. 21. 12:54
 9/11 Morzsi007 ***** válasza:
Én a Hold fotózásából indultam ki, mivel a kérdező is hasonlóban gondolkodik. Egy DSLR bem akkor vagyon, de, hogy olyan képet tudj lőni, mint amit csináltam az Ultra zoomos géppel, komoly objektívre van szükség, ami nem 100 000 Ft. Egyik barátom tükrössel készített a Holdról képet. Jobb lett, mint egy kompakttal, de messze volt attól, ami nekem sikerült. Azt én is tudom, hogy egy DSLR gép fényévekkel jobb, mint egy kompakt vagy akár egy Ultra zoomos gép, de ez nem mindenapi eset, itt kell optikai zoom.
2022. jún. 21. 13:55
 10/11 anonim ***** válasza:

Kedves #9, a kérdező nem írta, hogy a Holdat szeretné fotózni.

Mindazonáltal abban egyetértünk, hogy az optika rajzolja a képet, tehát megfelelő optikával kell rendelkezni. Nyilván olcsóbb bridge gépek gyengébb, drágábbak komolyabb objektívvel vannak szerelve. Csak egy példa: [link]

Ha megnézed a beállítótárcsát, külön hold szimbólum is van rajta :) Mindenesetre a 450 000 Ft-os ár elég kijózanító.

A bridge gép és a DSLR között abban látom a különbséget, hogy a DSLR-nél a technika sokkal kevésbé jelent korlátot, csak a fotós hozzáértése és kreativitása számít. A példádban a DSLR-t használó barátod valószínűleg nem állított be mindent tökéletesen, a Te gépeden viszont az automatika jól ismerte fel a szituációt, és helyesen állította be a gépet.

Van amikor az ember készít egy képet mobillal, majd ugyanazt DSLR-rel és a mobilos kép jobban tetszik. Ez abból adódik, hogy a mobiltelefon szoftvere már sok olyan tevékenységet is elvégez (élesítés, kontraszt növelés, stb. ), amit a DSLR-rel fotózó csak utómunkában tesz meg. Ettől a mobiltelefon még nem készít jobb képet, mint a DSLR, csak bizonyos szituációkban az általa készített kép elég jó, és a felhasználó nem is akar jobbat.

Ha már mobil, linkelek egy oldalt hold fotózás témában: [link]

A kreativitás rengeteget jelent a fotózásban, és nem minden a drága eszköz.

2022. jún. 22. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!