Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Sony objektívek, mivel váltsam...

Sony objektívek, mivel váltsam ki a Canont?

Figyelt kérdés

Sziasztok, rendszer váltáson gondolkodom. A fotózás nekem csak mellék állás így nem vagyok teljesen napra kész. A Canon DSLR rendszeremet tervezem leváltani Sonyra. Segítségre lenne szükségem, hogy mivel válthatnám ki a Canon objektíveket, nem csillagászati (Sony GM) áron. Átalakitózni nem szeretnék.

Jelenlegi Canon objektívek amiket használok:

50mm 1.4

85mm 1.4

24-70mm 2.8

70-200mm 2.8

16-35mm 4

Nos ezeket kellene kiváltani Sony objektívekkel.

Nézegettem a SONY 70-200 helyett a Tamron 70-180-at. Illetve a Sony 24-70 GM helyett Sigmát. Érezhető minősegbeli különbség van a Tamron, Sigma Sonyhoz való objektívei közt a Canon első generációs objektíveivel szemben?

2022. jún. 12. 10:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Sony A7III van, csak hobbi célból, nem munkaeszköz.

Általános használatra (amikor csak úgy egzakt cél nélkül viszem magammal a gépet, lekapni ami épp szembejön) a Tamron 28-75/2.8 nekem nagyon bejött. Nem kell cserélgetni, viszonylag fényerős, nem túl nagy és nem nehéz. A képe is rendben van, nagyítózni kell ha valami hibát akarok találni.

Portréra a Samyang 85/1.4 szintén bevált, nekem bőven jó a rajzolata és árban harmada egy GM-nek.

Kaptam kölcsön egy Sony/Zeiss 55/1.8 obit, abba szerelmes voltam, bántam amikor vissza kellett adni. Kicsi, könnyű, szuper éles gyönyörű képet csinál. Ezerszer jobban bejött mint a Sigma 50/1.4 aminek szintén szép képe volt, de bazi nehéz és nagy.

Hosszabb távon tervben van egy rövidebb zoom a beltéri családi eseményekhez, meg valami makró, hogy a kirándulásoknál tudjak jó portrét lőni a hőscincérről is :)

Amúgy ne félj tőle, vegyél nyugodtan egy jobb közgyűrűt, és akkor nem egyszerre kell lecserélni a teljes obisort. Vannak tök jók amik kezelik rendesen a fókuszt is, minimális kompromisszumokat kell csak hozni.

2022. jún. 12. 11:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Amennyi pénzt ráköltesz a váltásra, azon veszel egy R5 vázat vagy akár R3-at is talán. Ez a kettő jelenleg a legjobb MILC váz a piacon. Hogyan éri ez a váltás meg neked?
2022. jún. 13. 01:27
 3/3 A kérdező kommentje:
Mivel használtan vettem az objektíveket így sokat nem bukok rajtuk, sőt jó eséllyel ugyan annyiért el is tudom adni most. Ezért is piszkálja a fantáziámat, hogy most váltsak, mivel már egy ideje vonzz a Sony. Jövő héten megpróbálok majd bérelni egy R6-ot és egy közgyűrűt, megpróbálom milyen.
2022. jún. 13. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!