Ez mennyire jó sztereo-kép?

Figyelt kérdés

Próbálkozok sztereo térhatású képek készítésével, ez például mennyire sikerült jól? Én látom térben ezeket a tereptárgyakat, de van benne valami zavaró.

[link]

2022. jún. 10. 19:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én nem látom térben. Hogyan kellene néznem?
2022. jún. 10. 19:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát ezt nehéz elmagyarázni, nekem úgy sikerül, hogy nézem a kép két felét a hozzá tartozó szememmel, aztán valahogy megpróbálom a tekintetemmel "egymásra húzni", hogy a két kép fedje egymást.
2022. jún. 10. 19:59
 3/11 anonim ***** válasza:
Most mit is kellene itt látni pontosan?
2022. jún. 10. 20:00
 4/11 A kérdező kommentje:
Elvileg térben kéne látni ezeket a fitness eszközöket. Nem úgy mint ahogy azt élőben látod, hanem inkább úgy mintha egy makett lenne. De nem tudom elmagyarázni, hogy kell nézni, a nagykönyvben az van leírva, hogy a jobb szemmel a kép jobb felét, bal szemmel a bal felét úgy, hogy a végtelenbe nézünk (párhuzamos tekintet), és akkor az agy összerakja egy képpé, amikor a tárgyak páronként fedik egymást, akkor alakul át a kép térhatásúvá.
2022. jún. 10. 20:07
 5/11 Mojjo ***** válasza:
@4: Nem gondolnám, hogy ez működik.
2022. jún. 10. 23:06
 6/11 anonim ***** válasza:
Ez a módszer nekem sosem jött még össze, valaki leírhatná hogyan kell csinálni.
2022. jún. 10. 23:14
 7/11 Mojjo ***** válasza:
40%
@6: Úgy tippelném, olyan szerek kellenének hozzá, amelyek fogyasztása nem legális.
2022. jún. 10. 23:16
 8/11 anonim ***** válasza:
Az a baj ezzel a módszerrel ,hogy mivel a szem nem alkalmazkodik tetszés szerint, nagyon le kell kicsinyíteni a képet, hogy összeakadhasson. (és nem is ismeri mindenki a "mágikus képek" technikát) Az anaglif technikával teljes méretben élvezhető a 3d-s kép, csak kell hozzá a szemüveg.
2022. jún. 10. 23:43
 9/11 A kérdező kommentje:

Anaglif technikával viszont ki kell vonni valamelyik színt (egyikből az egyiket, másikból a másikat a szemüvegnek megfelelően), és a két képet egymásra kell rakni, úgy tudom.

Valóban, ehhez kell az a "mágikus képnéző" technika. Én azokban is meglátom a térbeli tárgyat, csak azokban gyakran nehezen felismerhető.

2022. jún. 11. 04:45
 10/11 anonim ***** válasza:

Én azon kevesek közé tartozom, akik tudják külön mozgatni a szemüket horizontálisan, így az ilyen képeket könnyen "össze tudom rakni".

Ezzel több gondom is van:

- Túl nagy maga a kép, majd' egy méterre el kell távolodnom a monitortól, hogy fedje egymást a két oldal.

- Túl nagy a kép mélysége. A távoli dolgok könnyen összeállnak, de a szemnek túl sokat kell mozognia a közel és a távol között, és ez mindig a látvány széteséséhez vezet.

- A közeli objektum túl közel van, olyan nagy az eltérés a két oldali kép között, hogy nem tud összeállni a rendes, három dimenziós érzet - ezért aztán mindig újra kell fókuszálni, amikor arra vetül a tekintet.

- A közeli objektum nagyon a szélen van, hiányzik belőle több-kevesebb, és mivel nem ugyanannyi, ez megint csak a sztereó élmény elvesztéséhez vezet.

- A legtávolabbi objektum mögött, a bokrokon túl van valami fehér cucc a jobb oldali képen, ami a bal oldalin nincs. Ez borzasztóan zavaró amikor a térhatás egyébként megvan.

2022. jún. 11. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!