Ez mennyire jó sztereo-kép?
Próbálkozok sztereo térhatású képek készítésével, ez például mennyire sikerült jól? Én látom térben ezeket a tereptárgyakat, de van benne valami zavaró.
Anaglif technikával viszont ki kell vonni valamelyik színt (egyikből az egyiket, másikból a másikat a szemüvegnek megfelelően), és a két képet egymásra kell rakni, úgy tudom.
Valóban, ehhez kell az a "mágikus képnéző" technika. Én azokban is meglátom a térbeli tárgyat, csak azokban gyakran nehezen felismerhető.
Én azon kevesek közé tartozom, akik tudják külön mozgatni a szemüket horizontálisan, így az ilyen képeket könnyen "össze tudom rakni".
Ezzel több gondom is van:
- Túl nagy maga a kép, majd' egy méterre el kell távolodnom a monitortól, hogy fedje egymást a két oldal.
- Túl nagy a kép mélysége. A távoli dolgok könnyen összeállnak, de a szemnek túl sokat kell mozognia a közel és a távol között, és ez mindig a látvány széteséséhez vezet.
- A közeli objektum túl közel van, olyan nagy az eltérés a két oldali kép között, hogy nem tud összeállni a rendes, három dimenziós érzet - ezért aztán mindig újra kell fókuszálni, amikor arra vetül a tekintet.
- A közeli objektum nagyon a szélen van, hiányzik belőle több-kevesebb, és mivel nem ugyanannyi, ez megint csak a sztereó élmény elvesztéséhez vezet.
- A legtávolabbi objektum mögött, a bokrokon túl van valami fehér cucc a jobb oldali képen, ami a bal oldalin nincs. Ez borzasztóan zavaró amikor a térhatás egyébként megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!