Milyen notebookot vegyek? Mennyire nagy különmbség van notebook és laptop között?
Már nagyon régi volt a laptopom, ami most elromlott, azt is használtan kaptam. Most szeretnék venni egy újat, de nem értek hozzá. Azért gondoltam a notebookra, mert méretre tökéletesen megfelene szerintem a kisebb is, de iagzából nem tudom teljesítményre/árban mekkora különbség van köztük. Legfőképp Photoshop és indesign használatához kéne, meg hogy jól vigye a szerkesztő programokat (videóvágáshoz is), és bár nem szertnék gamer notebookot, azért jó lenne ha elvinné a játékokat is. De ez csak másodlagos szempont.
Köszönöm a segítséget!
Notebook = laptop
Ami kisebb:
-netbook (10-12", már nem trendi)
-ultrabook (13-14", 2kg alatti gép)
Dell Latitude modelleket ajánlom, pl. Latitude 7420 i5 1145g7 processzorral
Játékokhoz, maiakhoz modern VGA kell a gépbe.
Enélkül csak a régieket viszik korlátozottan. Régi az min 5+ éves.
Anyagi keretet jó lenne ismerni anélkül csak vak világba tudunk lövöldözni.
#1 oh akkor ezt szépen összekevertem, köszönöm a felvilágosítást :) és persze a termékajánlót
#2 nem gondoltam semmi különös játékra, csak a jól ismert minecraft és hasonlók szórakozásképp
A keret meg pl nagyon max 200
Dell latitude nekem nem annyira valt be, de azt basznaltan vettem. (Kb 6szor volt szervizben 3 ev alatt es a szervizes azt mondta hogy nem szokott vele baj lenni-igyhogy valoszinuleg csak az enyem volt rossz)
Most egy asus zenbookom van, photoshopot nagyon jol birja, de nem jatszom rajta, igyhogy a jatekokrol fogalmam sincs.
Ilyen feladatokra jobb minőségű kijelző és erősebb proc, meg több memória sem ártana, de ennyi pénzből meg kell húzni valahol a kompromisszumot.
Sok mozgás tered nincs 200 tól indulnak 300 ból már jobban ki lehetne aknázni amit szeretné.
Pénzedért egy ilyesmi lenne ajálnható:
Sajna se i5 gen 11 se 16GB RAm nem fér bele ez egy jó belépő gép 3 év gar -al.
Ami belefér az:
i5
(14")
r5
Ezeket az ASUS vivoBook és Lenovi ideapad okat nem szokták javasolni.
Nekem egyik se volt mostanában.
ASUS ból csak Zenbook lenovo bol Thinkpad de azok drágábbak amik voltak ideig óráig a kezemben.
MSI -t mint márkát ismerem, mint gépről semmit se tudok.
Amit neked ajánlanék azok 260 tól indulnak:
Processzorban nem engednék i5 vagy R5 5xxx alá.
Azt ugyanis nem lehet kicserélni, memóriát lehet bővíteni amelyikben ezt engedik. ASUS nál az olcsó gépekben szeretik ezt a lehetőséget kihagyni de terjed ez sok helyen szóval ha ilyen szándékkal veszel akkor utána kell nézni hogy az adott gépnél ezt lehet -e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!