Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen notebookot vegyek?...

Milyen notebookot vegyek? Mennyire nagy különmbség van notebook és laptop között?

Figyelt kérdés

Már nagyon régi volt a laptopom, ami most elromlott, azt is használtan kaptam. Most szeretnék venni egy újat, de nem értek hozzá. Azért gondoltam a notebookra, mert méretre tökéletesen megfelene szerintem a kisebb is, de iagzából nem tudom teljesítményre/árban mekkora különbség van köztük. Legfőképp Photoshop és indesign használatához kéne, meg hogy jól vigye a szerkesztő programokat (videóvágáshoz is), és bár nem szertnék gamer notebookot, azért jó lenne ha elvinné a játékokat is. De ez csak másodlagos szempont.

Köszönöm a segítséget!

2022. jún. 7. 14:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Notebook = laptop

Ami kisebb:

-netbook (10-12", már nem trendi)

-ultrabook (13-14", 2kg alatti gép)

Dell Latitude modelleket ajánlom, pl. Latitude 7420 i5 1145g7 processzorral

2022. jún. 7. 14:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Játékokhoz, maiakhoz modern VGA kell a gépbe.

Enélkül csak a régieket viszik korlátozottan. Régi az min 5+ éves.

Anyagi keretet jó lenne ismerni anélkül csak vak világba tudunk lövöldözni.

2022. jún. 7. 14:45
 3/5 A kérdező kommentje:

#1 oh akkor ezt szépen összekevertem, köszönöm a felvilágosítást :) és persze a termékajánlót

#2 nem gondoltam semmi különös játékra, csak a jól ismert minecraft és hasonlók szórakozásképp

A keret meg pl nagyon max 200

2022. jún. 7. 14:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Dell latitude nekem nem annyira valt be, de azt basznaltan vettem. (Kb 6szor volt szervizben 3 ev alatt es a szervizes azt mondta hogy nem szokott vele baj lenni-igyhogy valoszinuleg csak az enyem volt rossz)

Most egy asus zenbookom van, photoshopot nagyon jol birja, de nem jatszom rajta, igyhogy a jatekokrol fogalmam sincs.

2022. jún. 7. 14:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Ilyen feladatokra jobb minőségű kijelző és erősebb proc, meg több memória sem ártana, de ennyi pénzből meg kell húzni valahol a kompromisszumot.

Sok mozgás tered nincs 200 tól indulnak 300 ból már jobban ki lehetne aknázni amit szeretné.

Pénzedért egy ilyesmi lenne ajálnható:

[link]

[link]

Sajna se i5 gen 11 se 16GB RAm nem fér bele ez egy jó belépő gép 3 év gar -al.

Ami belefér az:

i5

[link]

(14")

[link]

r5

[link]

[link]

[link]

Ezeket az ASUS vivoBook és Lenovi ideapad okat nem szokták javasolni.

Nekem egyik se volt mostanában.

ASUS ból csak Zenbook lenovo bol Thinkpad de azok drágábbak amik voltak ideig óráig a kezemben.

MSI -t mint márkát ismerem, mint gépről semmit se tudok.

Amit neked ajánlanék azok 260 tól indulnak:

[link]

Processzorban nem engednék i5 vagy R5 5xxx alá.

Azt ugyanis nem lehet kicserélni, memóriát lehet bővíteni amelyikben ezt engedik. ASUS nál az olcsó gépekben szeretik ezt a lehetőséget kihagyni de terjed ez sok helyen szóval ha ilyen szándékkal veszel akkor utána kell nézni hogy az adott gépnél ezt lehet -e.

2022. jún. 8. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!