Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyik obit vennétek és miért ?

Melyik obit vennétek és miért ?

Figyelt kérdés

Adott 3 kategória

Természet, állat fotózás:

Canon EF III 75-300mm f/4-5.6 EF 230 euró

Canon EF-M 18-150mm f/3,5-6,3 IS STM 409 euró

Canon EF-M 55-200mm f/4,5-6,3 IS STM 269 euró

Makró fotózás :

Canon EF-M 28mm f/3,5 IS STM 289 euró

Canon EF 100mm 2.8 Macro USM 399 euró

Asztro fotózás

Itt mit tudnátok ajánlani hasonló árba mint ami feljebb van?

A gépem ami van az egy Canon eos M50

2022. jún. 9. 21:32
1 2
 1/13 Mojjo ***** válasza:
71%

Természet/állat fotózás csapásvonalon igen hamar jönnének az igen nagy csalódások, nem gondolom, hogy jelen keretek között lenne értelme arra elindulnod.

A makro jó lehet, de az, hogy milyej gyutávot használsz makróra, nagyom az egyéni preferenciákon és a fotózandó témákon múlik. Rovarfotó pl 28mm-en még aps-c vázon is nagyrészt felejtős.

Nem szeretném mástól megfosztani a googlezás örömét, így nem tudom, létezik-e Canon M-re, de ha igen, egy közgyűrűsort vennék a helyedben fillérekért. Azzal bele tudsz kóstolni a makrózásba, rájönni, hogy egyáltalán neked való-e, és ha igen, milyen gyutáv fekszik a legjobban.

2022. jún. 9. 21:50
 2/13 Mojjo ***** válasza:
Illetve... talán leginkább megpróbálnám eladni a helyedben az egész Canon M-es felszerelést. Nem egy jövőbe mutató dolog ezt most elkezdeni fejleszteni. Az RF bajonettes APS-C gépek kidobásával maga a Canon is kb. deklarálta, hogy inkább hagyja a fenébe ezt az egész M-es izét. Most még talán eladható értelmes áron és nem ragad rajtad.
2022. jún. 9. 21:53
 3/13 anonim ***** válasza:

A Canon 75/300-ak nagyon pocsékok, volt már, hogy 27 ezerért (forint!) hirdettek egyet használtat, szerintem annyit sem ér. Annál jobb a 70-300, ami volt már 70-80 ezerért is, annyit tán érne, de... az meg 200 felett úgy ellágyul, mint nagymama anyák napján. Igaz, hogy 200-ig stabival még mindig megéri. Bár EF-S-ben meg van ennél is olcsóbb. Noha azt nem tudom, az is jó-e az adapterrel.

A két M-es objektívról én semmit sem tudok.

Más márka alatti beszélgetések alapján azért csak olyant vegyél, ami a gépedre rakva gyorsan autofókuszál. Biztos már jobb a helyzet, mint régen volt, de amiket én az eredeti M-el próbáltam, EF objektívok adapterezve, azokat olyan lassan forgatta a gép, mintha toronydaru lenne.

2022. jún. 9. 22:25
 4/13 A kérdező kommentje:

“Természet/állat fotózás csapásvonalon igen hamar jönnének az igen nagy csalódások, nem gondolom, hogy jelen keretek között lenne értelme arra elindulnod.”

Ezt kifejtenéd jobban ?

Az M50 az biztos h marad még egy ideig szóval ehhez kell igazodnom

Ha meg a makró vagy természet/ állat fotózás között kell dönteni nem nagyon tudok,mind kettőt csinálnám szívesen. Ezért szeretnék érveket

2022. jún. 9. 22:29
 5/13 Mojjo ***** válasza:
@4: Egyrészt, mert az általad sorolt M-es teleobjektívek 225, illetve 300mm ekvivalens gyújtótávot tudnak, amivel max a szomszéd kutyájáról lehet jó képet lőni, vagy szerencsésebb esetben valami városi tóban úszkáló kacsákról. Igazi állatfotós természetfotós felhasználásra ezek nagyon harmatosak. Illetve az állatfotó nem egy egyszerű dolog. Nagyon nem. Nem csak fotós felszerelés ügyileg, de megtalálni és lencsevégre kapni őket, nem két darab szerencsés pillanatban évente, hanem úgy, hogy konkrétan ezért bővítenéd a felszerelésed, az brutális türelmet és felkészültséget igénylő igen komoly feladat.
2022. jún. 9. 23:06
 6/13 anonim ***** válasza:

Az EF-M halott rendszer, egy fillért sem érdemes költeni rá. A helyedben addig szabadulnék meg tőle, ameddig még ér valamennyit, aztán vennék a helyére vagy egy Rx vázat vagy ha nincs rá keret, akkor egy xD vázat valamilyen f/4-es utazózoommal.

Ha csak egy objektív fér bele, akkor 24-105 f/4. Ha még egy kicsit hozzá tudsz tenni, akkor 24-70 f/4 + 70-200 f/4. Rx esetén adapterrel tudod használni ezeket képminőségromlás nélkül. Makrózni egyikkel sem tudsz majd, de egy közgyűrűsor nem nagy költség. Nyilván kompromisszumos lesz, de komolyabb költekezésbe makro téren akkor érdemes belemenni, ha kifejezetten azzal akarsz foglalkozni. 1-2 makroképért kár százezreket kiadni egy objektívért, amit alig fogsz használni.

Persze ha már váltasz, akkor ott van a Sony, Nikon is, érdemes elgondolkodni azokon is. A lényeg, hogy impulzusvásárlásba ne menj bele, mert később visszaüthet (rendszert váltani mindig nagy ráfizetés).

2022. jún. 9. 23:38
 7/13 Mojjo ***** válasza:

Mondjuk a teljes EF halott, meg a DSLR úgy ahogy van, halott. Egy xD gép "csak" annyiban jobb, hogy nagyságrendekkel több féle objektív és minden más kapható újonnan és használtan is, nagyságrendekkel nagyobb mennyiségben rá, mint az M50-re, de attól még halott, jövője nincs.

Amik élnek, az életjelük erősségének csökkenő sorrendjében:

- Sony E

- Canon RF és Nikon Z

- m4/3

- Leica L

2022. jún. 10. 00:15
 8/13 anonim ***** válasza:
DSLR-el még kihúzza 10 évig simán, utána vesz jó áron egy RF vázat és használja tovább az EF objektívjeit a gyárilag mellékelt adapterrel. Ez EF-M esetén nem mondható el. Mondanám, hogy váltson RF-re, de az rögtön egy milliós kiadást jelentene, ha ennyi mindent szeretne egyszerre. Legalábbis Canon terén.
2022. jún. 10. 00:25
 9/13 anonim ***** válasza:
Én is egyetértek azzal, hogy inkább a vázat váltsd le, de ha nem megy, az EF-es objektívekbe számold bele, hogy kell mellé átalakítót is venned. És ha az EF is játszik, akkor ott vannak nagyon remek Sigma és Tamron objektívek (nem ismerem a Canont, úgyhogy nem tudom melyikek), és autófokuszos közgyűrűsor is van EF-re egy objektív árának töredékéért.
2022. jún. 10. 00:58
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha talál olyan EF bajnétos objektívet, amelyik megfelelően működik az M50-el, adapterezve, akkor fenti #8 receptjét kissé módosítva nyugodtan használhatja az objektívkészletet az M50 kidobása után (azért tán nem lesz az 10 év, de felőlem lehet) egy R vázzal.

Kicsit olvasgatva a dpreview fórumain (lehet, hogy már olvastam ezekről, azért írtam), de jól írtam feljebb, van, amivel megfelelően gyors az M50 AF-je, és van, amivel nem, szóval a vétel eleje a próba legyen.

2022. jún. 10. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!