A fotólaborok milyen gépeket használnak?
Gondolok itt arra, hogy hőszublimációs vagy tintasugaras nyomtatókat? Vagy van még valamilyen módszer erre? Vegyszeres megoldás mint az analógoknál régen?
Azon gondolkodtam, hogy tudják kihozni a hasznukat, a dolgozók bérét, az anyag- és rezsiköltséget, avulást stb. is 35-40 forintokból, mivel a 10x15-ös nyomatokat annyiért adják pl. akcióban 200 db feletti rendelésnél.
Nekem a hőszublimációs módszer tetszik, csak nem teljesen értem azt sem, meg csak az igazán drága gépek tudnak posztert nyomtatni.
Utóbbinál a festéket hol lehet megvenni, mert az sehol sem látom, csak a papírlapot / tekercset hozzá.
Fotolaborok (a klasszikus értelemben) már nem léteznek.
Amire te gondolsz azt úgy hívják nyomda.
Kis szériában fotonyomtatóval éri meg (ahogy írtad is hőszublimációs vagy tintasugarassal), nagyobb sorozatnál már jobban megéri a nyomólemez készítéssel együtt is az offset technika, vagy ha jobb minőség kell akkor a rotációs mélynyomás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!