Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon 80D autófókusszal való...

Canon 80D autófókusszal való fotózás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Két évvel ezelőtt vettem használtan egy Canon 80D fényképezőt. Eddig, ha az objektívvel autófókusszal szerettem volna fényképezni, akkor csak a C1 módban tudtam, ugyanis az előző tulaj ott a következőket állította be: ISO 1000, manuális záridő és rekesz választás, RAW kiterjesztés. Ebben működött az autófókusz, viszont törölnöm kellett a beállítást, mert egy adott szituációban oda kellett adnom másnak a gépet, akinek ez nem volt jó.

Most az a problémám, hogy a beállítások törlése után alapból így megy a C1 Mód: ISO automata, nem engedi állítani a záridőt és a rekeszt, autófókusz ugyan megy, de nem találja meg rendesen azt, amire fókuszálnék.

Nos tudom, hogy rá lehet menteni más beállításokat, ha például az M módban beállítok egy jó kombót, viszont ha azt rámentem, akkor nem megy az autófókusz. Ilyenkor hogyan lehet beállítani azt, hogy a C1-módban működjön az autófókusz rendesen, lehessen záridőt és rekeszt állítani, és az ISO is állítható legyen?

Leegyszerűsítve: melyik más módban kell beállítanom a fényképezőgépet úgy, hogy az ottani beállításokat rámentve a C1-re, utána működjön C1-ben az autófókusz?

Segítségeteket köszönöm!

2022. ápr. 29. 08:35
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Az 1000-es ISO az brutálisan magas. Meglepődnék viszont, ha lenne valaki, aki ezt így látatlanba algoritmusszerűen (ezt csináld, ide lépj a menüben, utána meg ide) le tudná neked írni.

Én elvinném egy műszaki szakáruházba (akár MediaMarkt) , és ott megpróbálnék - ha máshogy nem, hát pénzzel, de hivatalosan - megfizetni egy szakdolgozót (MediaMarkt áruházakban van szervíz fix, kötelezően kifizetendő hivatalos,óránként fix tarifával, jó magas összeg), hogy óvodás szinten, szájbarágósan, ha kell 2x, ha kell, akkor 5x is magyarázza el, hogy 1. konkrétan mi okozza a jelenséget 2. hogyan lehet elhárítani 3. hogyan lehet megakadályozni, hogy legközelebb ugyanez újra előforduljon (mit ne nyomj meg, mire ne lépj rá a menüben).

2022. ápr. 29. 09:28
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

"Meglepődnék viszont, ha lenne valaki, aki ezt így látatlanba algoritmusszerűen (ezt csináld, ide lépj a menüben, utána meg ide) le tudná neked írni."

Én azon lepődnék meg, ha a (nyilván bárki által letölthető) manualban művelt 10 perc böngészés nem lenne elegendő ehhez.

Remélem, mire délután hazaérek, megoldja valaki, mert telefonon ez rém kellemetlen.

2022. ápr. 29. 09:34
 3/10 anonim ***** válasza:

A manuál szerint így tudod elmenteni a géped aktuális beállítását elmenteni a C1, vagy C2be:

1. Lépés itt ugye abban a módban vagy ami neked szimpatikus és működik (úgy fókuszál ahogy neked tetszik és olyan beállítás van amit szeretnél ( iso, av stb stb )

2. Áttkered a cuccot C1 vagy C2be

3. SET gomb

4. Register settings kiválasztása

5. Feljön egy Ok vagy Cancel menü a rögzítésre ( nekünk az Ok kell, de ezt szerintem te is tudod :) )

Angol manuált találtam elsőre, 445 oldal.

[link]

2022. ápr. 29. 14:07
 4/10 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem ez egy trollkérdés, ennyire sötét senki nem lehet... Alapvető beállításokról beszélünk. A fókuszt automatára kell állítani az objektíven és ennyi a történet. Ha back button focusing technikára van állítva, akkor vissza kell állítani a beállításoknál az expo gombra, de aki ilyen alapvető dolgokkal nincsen tisztában, az miért vesz magának 80D-t? Könyörgöm, 2 éve nála van.
2022. ápr. 29. 14:08
 5/10 anonim ***** válasza:
63%

ja igen, igaza van az előzőnek, hogy az objektíven is természetesen be kell kapcsolni az AFt, viszont lehet állítani mindenféle fókuszpont érzékelést ami esetleg a kérdezőnek a problémáit okozhatja.

Nem feltétlen troll kérdés, velem pl pont tegnap fordult elő, hogy a naplementét akartam volna kézből fotózni, de valami nem volt kerek. 5 percembe került rájönnöm, hogy megmókoljam a tükörfelcsapást amit az előző állványos fotózásomkor állítottam be...pedig tök egyszerű.

2022. ápr. 29. 14:16
 6/10 A kérdező kommentje:

Éppen azért tettem fel a kérdést, mert nagyon ritkán használom az autófókuszt. Futballmérkőzéseket, naplementét, bármit manuális fókusszal szoktam fotózni, de ritkán van olyan szituáció, amikor szükség lenne az automatára.

Tehát ha épp az a probléma, hogy ha lementem a kívánt beállítást a C1-re (amiket a Manuális módban állítottam be), akkor hiába állítom át objektíven AF-re, nem megy az autófókusz. Ha viszont törlöm a beállításokat, akkor C1-en megy az autófókusz, viszont, akkor automata ISO van és nem engedi állítani a záridőt és a rekeszt. Szóval nem troll kérdés.

2022. ápr. 29. 14:34
 7/10 anonim ***** válasza:

A C módok alapbeállítás szerint fixek, tehát ahányszor átváltasz rá, visszaállítódnak az eltárolt beállítások. A beállításokat úgy tudod eltárolni, ahogyan a #3 leírta.

Az automata ISO-nak semmi köze nincsen a záridőhöz és rekeszhez.

Ha az objektíven bekapcsolod az AF-et, akkor működnie kell az autófókusznak, hacsak nem állítottad át back button technikára. Olyankor a hátsó gombbal tudod működtetni a fókuszt.

2022. ápr. 29. 14:39
 8/10 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom elképzelni sem, mire gondolhat a kérdező, amikor autofókuszt ír.

Az automata élességállításnak (gy.k. autófókusz) a világon semmi köze nincs a kiválasztott üzemmódhoz, sem az ISO-hoz vagy a záridőhöz.

Az automata élességállításnak egyetlen feltétele van: az objektív AF módba legyen kapcsolva. Ennyi, vége.

Ebből kifolyólag vagy hibás az objektív, vagy valami egészen másra gondol a szerző, amikor autófókuszt emleget.

2022. ápr. 29. 20:08
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. Annak ellenére, hogy hülyeségeket írtam, megértettétek a problémát és meg is tudtam oldani.
2022. ápr. 29. 20:20
 10/10 anonim ***** válasza:
76%

Én még nem értem.

De ha megoldottad, elmagyaráznád, hogy hogyan függ az autófókusz a módválasztó tárcsától?

2022. ápr. 29. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!