Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Működhet-e most (akár egy...

Működhet-e most (akár egy adott üzletben - áruházban)..(akár hivatalosan, a boltvezető engedélyével - akár egy adott eladó magán-dolgaként) arcfelismerő, amivel be tud azonosítani vevőket?

Figyelt kérdés
Nekem már többször volt olyan 'érzésem' (de több, mint érzés), hogy - lakhelyemtől több, mint 100 km-re levő olyan boltokban, ahol még nem jártam...és tudtommal ismerősöm sem dolgozik ott.....szóval, hogy tudták, ki vagyok. Nem vagyok celeb vagy ilyesmi...viszont (sajnos) nem 'csak' 1 vagyok a 10 millióból (semmi különös külső ismertetőjegy)....
2022. márc. 31. 09:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Pajtikám!

Technikailag lehetséges lenne, jogilag nem. De még a sok furcsaság, (Pagasus-ügy pl., kormányzati szerverek hekkelése stb.) közepette sem.

Ahhoz, hogy a boltban felismerjen egy szerkezet, ahhoz csatlakoznia kellene ahhoz a központi rendszerhez, amelyikben az személyes adataidat tárolja a hivatal. Tehát az igazolványképekkel kellene hasonlítani, és ha van találat, akkor a képhez kötődő adataid is kellene.

El tudod ezt képzelni?

És mire lenne jó?

Soha nem jártál még abban az országrészben, mégis úgy köszönt a boltos, jó napot Katika! Mi újság van felétek, Mennykőfalván? A sánta Balogh él még?

2022. márc. 31. 13:21
 12/18 anonim ***** válasza:
69%

11: teljesen el van tévedve a kérdező, azt hiszi, hogy egy párezer ft-os bolti térfelügyelő kamera képes ilyen szofisztikált feladatra, plusz van hozzá többmilliós szoftver, adatelemzéssel, stb .stb....

LOL kategória.

2022. márc. 31. 13:25
 13/18 anonim ***** válasza:
11. vagyok. Nem én zárattam be az OPNI-t.
2022. márc. 31. 13:34
 14/18 anonim ***** válasza:
#13: :-D :-D
2022. márc. 31. 13:35
 15/18 anonim ***** válasza:

Egyébként volt olyan, hogy kis túracsapatunk betért egy étterembe.

A pincér a vezetőnket nevén szólította, kérdezte, hogy a múltkori asztal kérjük-e.

Több mint egy éve jártunk ott, és az volt az első alkalom.

Csodálkozásunkra azt mondta az ember, még azt is meg tudta mondani, hogy mit ettünk.

Ettől már elkerekedett mindenkinek a szeme. Újabb kérdésünkre, csak ennyit mondott: – Én ebből élek. És nem volt semmiféle technikára szüksége.

2022. márc. 31. 13:37
 16/18 A kérdező kommentje:

Egyszer már leírtam, most csak idézem.

....."Nekem az (lenne) a szerencsésebb, ha tényleg 'csak' dilis lennék.....

Persze...nem írok le mindent, mert az nem szolgálná az érdekeimet, engem csak a műszaki - technikai oldala érdekel a problémának, amit a kérdésben feltettem. Ha én mindent leírnék ide az 'ügyemmel' kapcsolatosan, akkor talán úgy reagálnátok, hogy '....hú...bakker, tényleg.De úgy látom, nincs rá érkezésetek, hogy a kérdésre (érdemben) válaszoljatok...

...még valaki....korrekt emberek....(senki?)....még várok....."

Egyelőre én ennyiben maradnék - veletek....talán később még majd visszatérek a fenti problematikára...remélhetőleg nem csak veletek.

2022. márc. 31. 19:19
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Paranoid skizofrenia befigyelhet...
2022. márc. 31. 19:24
 18/18 anonim ***** válasza:

Te a diliházból irogatsz?

Technikailag lehetséges lenne.

Jogsértések tömege árán, sok-sok közreműködővel, és zéró haszonnal.

Édes jó pajtikám. Ez van.

2022. márc. 31. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!