Működhet-e most (akár egy adott üzletben - áruházban)..(akár hivatalosan, a boltvezető engedélyével - akár egy adott eladó magán-dolgaként) arcfelismerő, amivel be tud azonosítani vevőket?
Pajtikám!
Technikailag lehetséges lenne, jogilag nem. De még a sok furcsaság, (Pagasus-ügy pl., kormányzati szerverek hekkelése stb.) közepette sem.
Ahhoz, hogy a boltban felismerjen egy szerkezet, ahhoz csatlakoznia kellene ahhoz a központi rendszerhez, amelyikben az személyes adataidat tárolja a hivatal. Tehát az igazolványképekkel kellene hasonlítani, és ha van találat, akkor a képhez kötődő adataid is kellene.
El tudod ezt képzelni?
És mire lenne jó?
Soha nem jártál még abban az országrészben, mégis úgy köszönt a boltos, jó napot Katika! Mi újság van felétek, Mennykőfalván? A sánta Balogh él még?
11: teljesen el van tévedve a kérdező, azt hiszi, hogy egy párezer ft-os bolti térfelügyelő kamera képes ilyen szofisztikált feladatra, plusz van hozzá többmilliós szoftver, adatelemzéssel, stb .stb....
LOL kategória.
Egyébként volt olyan, hogy kis túracsapatunk betért egy étterembe.
A pincér a vezetőnket nevén szólította, kérdezte, hogy a múltkori asztal kérjük-e.
Több mint egy éve jártunk ott, és az volt az első alkalom.
Csodálkozásunkra azt mondta az ember, még azt is meg tudta mondani, hogy mit ettünk.
Ettől már elkerekedett mindenkinek a szeme. Újabb kérdésünkre, csak ennyit mondott: – Én ebből élek. És nem volt semmiféle technikára szüksége.
Egyszer már leírtam, most csak idézem.
....."Nekem az (lenne) a szerencsésebb, ha tényleg 'csak' dilis lennék.....
Persze...nem írok le mindent, mert az nem szolgálná az érdekeimet, engem csak a műszaki - technikai oldala érdekel a problémának, amit a kérdésben feltettem. Ha én mindent leírnék ide az 'ügyemmel' kapcsolatosan, akkor talán úgy reagálnátok, hogy '....hú...bakker, tényleg.De úgy látom, nincs rá érkezésetek, hogy a kérdésre (érdemben) válaszoljatok...
...még valaki....korrekt emberek....(senki?)....még várok....."
Egyelőre én ennyiben maradnék - veletek....talán később még majd visszatérek a fenti problematikára...remélhetőleg nem csak veletek.
Te a diliházból irogatsz?
Technikailag lehetséges lenne.
Jogsértések tömege árán, sok-sok közreműködővel, és zéró haszonnal.
Édes jó pajtikám. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!