Olyan kamera ami fényképező is egyben?
#1: Gyanítom a kérdező olyan (digitális) videokamerát
keres, ami egyúttal (digitális) fényképezőgépként állóképek rögzítésére is alkalmas.
Kérdező: az előbb belinkelt terméklistából kiválasztva a legolcsóbb Sony HDR-CX240 kamerát, a Termékleírásoknál:
az alábbi olvasható:
"Felbontás Foto módban: 9.2 Mpix
...
Fényképező funkció: Van"
tehát tud fényképezőgépként állóképeket rögzíteni.
Ez olvasható a termék gyártójának specifikációs oldalán is:
"Felvételi formátum (állókép):
JPEG (DCF 2.0, Exif 2.3, MPF Baseline-kompatibilitás)
...
Állóképméret (fénykép mód):
L: 9,2 megapixel 16:9 (4032×2272), 6,9 megapixel 4:3 (3024×2272), S: 2,1 megapixel 16:9 (1920 x 1080), 0,3 megapixel 4:3 (640 x 480)
Állóképméret (film mód):
L: 9,2 megapixel 16:9 (4032 x 2272), S: 2,1 megapixel, 16:9 (1920x1080)
Állóképméret (fényképkészítés):
2,1 megapixel 16:9 (1920 x 1080)
Állóképméret (párhuzamos felvétel):
9,2 megapixel 16:9 (4032×2272), 2,1 megapixel 16:9 (1920×1080)"
#3 Az olcsó videokamerák sajnos nagyon gyenge minőségű állóképeket készít
Volt tapasztalatom egy Sony CX240-nel.
Nagyon jó videókat tudtan vele készíteni, viszont a fotók....
#4: Ez eléggé valószínű, hisz az olcsó videokamerákban kicsi szenzor van - az említett típusban:
"1/5.8 típusú (3,1 mm) háttérvilágítással ellátott Exmor R® CMOS-érzékelő"
(feltételezem az IMX208-as szenzorról van szó: [link] ami csak 12 mm^2-es)
van, miközben egy DSLR-gép szenzora sokkal - 10 (1") - 30x (APS-C) - nagyobb. Nagyobb szenzor -> több beeső fény -> dinamikusabb képek.
Halmazelmélet szerint a Fényképezőgép halmaz eleme a Kamera halmaznak.
Ennyi infóból ezt lehet kihozni.
Szinte minden kamera fényképezőgép is egyben
A régi Super8-as filmfelvevőket is be lehetett állítani fényképezésre
De ha hibridet keresel akkor inkább vegyél olyan fényképezőgépet ami egyben videózásra is készítettek.
Lumix GH sorozat (leginkább GH5 vagy GH6)
Vagy Sony Alpha 7
"A régi Super8-as filmfelvevőket is be lehetett állítani fényképezésre"
A drágábbbakat. 80-ban 2600 Ft-ot kerestem, és a legolcsóbb normális filmfelvevő az egy 2x zoomos Chinon volt, 3500-ért. Egyes felvételre beállíthatóak voltak a 8500-10500 Ft-ért árusítottak, meg persze a drágább más gyártmányúak, Eumig, ELMO.
Az egyes felvétel fényképezésre kiváltképp alkalmatlan volt (gyakorlatilag egy ilyen zár az a frekvencia kétszeresének megfelelő idővel dolgozott, az meg ugye 1/36 másodperc...) azt inkább a virágnyílás meg hasonló gyorsítva lejátszandó filmekre találták ki.
A korábban említett Sony CX240 is pocsék állóképeket készít.
Jobban jártam, ha egy pár másodperces videófelvételt készítettem, majd utólag kivágtam a "legjobb" képkockát belőle, mintha fénykép lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!