Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fényképezőgép vásárlás?

Fényképezőgép vásárlás?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy fényképező gépet, csak kis hobbi ként, nem túl komolyat, nem túl drágát, de mégsem azokat a nagyon nagyon nagyon alap gépeket. Illetve nem tudom mit kell venni még hozzá. Ééés nagyon max 100-120 ezer ft gyűlne rá. Segítenétek?

14/l

(Nem, nem anyuci pénzéből veszem, saját megtakarított zsebpénz)

2021. nov. 26. 15:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem olvass utána, tanuld meg az alap fogalmakat, kísérletezz a telefonoddal és tapasztald ki, hogy neked mire van szükséged, mivel nem vagy elégedett, ezek segítenek eldönteni, hogy milyen gépre van szükséged. Más nem tudja megmondani, neked mire lesz szükséged.
2021. nov. 27. 16:03
 2/8 anonim ***** válasza:

Én azt mondanám, hogy valami MILC-et vegyél használtan, objektívvel. Azzal nem nagyon lehet mellényúlni. Kicsi is és minden megvan benne ami egy nagyobb gépben is. Olympus, Fuji márkák tök jók.

Vagy egy bridge kategóriás gépet is nézhetsz. Nikon P610 és hasonlók.

2021. nov. 27. 17:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy
2021. nov. 27. 18:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy mi a cél. Például, ha kicsi, zsebben elférő gépet akarsz, akkor egy DSLR, MILC, vagy bridge gép is marha nagy és nehéz, amit nem biztos, hogy akarsz mindenhova cipelni. Mennyire akarsz komolyabban megtanulni fényképezni, manuális beállításokkal foglalkozni, vagy csak egy könnyen kezelhető point and shoot gépet szeretnél?

Meg kéne fejteni, hogy számodra mit is jelent az, hogy "kis hobbi ként, nem túl komolyat, nem túl drágát, de mégsem azokat a nagyon nagyon nagyon alap gépeket". Mennyire akarsz komolyan foglalkozni vele, hogyan akarod használni, mit akarsz vele fényképezni? Szerinted mi az alap gép, aminél komolyabbat keresel?

2021. nov. 27. 18:18
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat... hát igen, el kéne döntenem hogy milyen szinten művelném, de mivel azt keresem miben vagyok igazán jó, nem tudom. Azon vagyok hogy megkeressem mi az életem értelme, miben vagyok igazán tehetséges. Sajnos nem találtam még meg :(
2021. dec. 11. 11:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Nyugi, rengeteg időd van még megtalálni, hogy mi érdekel! Előtted az egész élet. Kísérletezz, fogj bele minél több dologba, csináld, amíg érdekel, keress mást, ha meguntad!

A fotózásnál maradva szerintem előbb vegyél egy könyvet a fotózásról. A National Geographic: Fotóiskola könyveiben pl. rengeteg szép képpel illusztrálva ismertetnek meg az alapokkal, de sok másik jó könyv is van.

Ha a könyv felkelti az érdeklődésed, akkor máris sokkal többet fogsz tudni a fotózásról és hogy mit is szeretnél a géppel kezdeni és jobban fogod tudni, mennyire van szükséged komoly gépre.

Ha a könyv arra ébreszt rá, hogy ennyi minden már nem érdekel a fotózásról és elég neked egy telefon egyszerűségű automata gép, csak jobb minőségű képeket szeretnél, mint a mobillal, akkor meg tudni fogod, hogy abba az irányba érdemes elindulnod.

Azért nem érdemes a könyvet kihagyni a választás előtt, mert ha rögtön gépet veszel, még az előtt, hogy tudnád, mire is van igazán szükséged, akkor már késő lehet, amikorra erre rájössz. Lehet hogy addigra már cserélheted is le a gépet. Nem feltétlenül pénzkidobás, de semmi esetre sem gazdaságos.

2021. dec. 11. 17:54
 7/8 SIDLER22 ***** válasza:
47%

Csak ne legyél olyan mint amit én láttam múltkor :D

Haverommal mentünk fotózni és két kis csaj, látom, hogy egy 2 számos Canonnal ott fotózgatnak (ezek olyan 200 rugótól kezdődő gépek). (Az enyém egyébként egy Nikon D3300). Kezdő fotósként nem bírtam megállni. Odamentem hozzájuk és kérdezgettem mit fotóznak és milyen értékekkel hátha tudok nekik segíteni vagy Ők nekem. Mire közölték, hogy "ja ők full autoba kattintgatnak". Ott is hagytam Őket gyorsan :D

2021. dec. 24. 18:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Véletlenül felpontoztam a hetest, de lefele akartam :/
2022. jan. 5. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!