Megfelelő -e egy 30MB/s sebességű SDXC memóriakártya a gyorsan mozgó témák fotózásához?
A géptől is függ, mekkora sebességűt érdemes venni. Például kb. egy évtizeddel ezelőtt kipróbáltam a 2007-ben piacra dobott EOS 1D Mk3-at, az akkorc (2012) legjobb Sandisk Extreme 60 Mb/s-es kártyával, meg az Ultra 50 Mb/s-essel, meg Extreme 45-össel, mindegyikkel ugyanazt az eredményt adta. Aztán 5D Mk4-el megismételtem a kísérletet két éve, annál a 90 Mb/s-es valóban fel annyi idő alatt írta fel az adatokat, mint a 45 Mb/s-es, de a 120, 150 és 170 Mb/s-es most kaphatóknál már nem veszem észre, hogy hamarabb befejeznék, ezekhez már megint egy újabb gép kéne.
Na meg eleve, hogy mit is írnál fel, jpg-t vagy raw-t, netán mindkettőt.
És igen, az elmúlt évtized gyártmányainak fényében a 30 Mb/s-es már nagyon el van maradva. Az Ultrák pláne lassúak, viszont a mezei egyszerű kék SD meg meglepően gyorsnak bizonyult. :D Ezt mértem, raw+jpg sorozattal:
kék 5 kép 6 sec
Ultra 80 Mb-s 6 kép 45 sec (eszméletlen sok idő...)
Extreme 45 Mb-s 5 kép 7 sec
Extreme 90 Mb-s 5 kép 4 sec
Ha van rá lóvé akkor érdemes a leggyorsabbat venni de az sem lesz elég
A gép memóriája határozza meg mennyit tudsz sorozatban lőni a legnagyobb sebességgel
Az enyém pl 50 képet tud letárolni
"Ár érték arányban ez jó kompromisszum"
Milyen érték? Az idegbajérték legfeljebb. Feljebb írom, hogy az Ultrára rendkívül lassan lehet írni. És amit belinkeltél, ott is csak az olvasást emlegetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!