A fényképezőgépek memóriakártya foglalata hány behelyezést/kivételt bír ki?
Gyakori, hogy idő előtt tönkre megy?
Olcsóbb gépeken gyengébb minőségű foglalat van?
Egyik rokonomnak volt egy Nikon D40-es
Azon a kártya kilökő rugó is tönkre ment meg az akkué is.
A kártyafoglalatot sok gépen csak alaplappal együtt lehet cserélni, így elég költséges tud lenni. Az meg szerencse dolga, hogy rugó nélkül lehet e használni, mint hogy azon múlik, hogy a milyen helyzetben tört el a rugó.
A kétezres évtized második felében sokat jártam fényképezni 3 napos versenyekre, úgy, hogy elegendő nagyméretű kártya hiányában (akkor nem volt különösebben olcsó) pénteken telefényképezve az összeset, ami nálam volt, éjjel rámásoltam a laptopra, szombaton megint telefényképezve az összeset éjjel rámásoltam ócska pendrájvokra, majd vasárnap telefényképezve megint a kártyákat így mentem haza selejtezni, archiválni.
A 2010-es évtizedben más jellegű fényképezésnél, aminél számoztam az alkalmakat, most tartok numero 600-nál, az ezerkétszáz kártya mozgatást jelentett (alkalmanként minimum 2 kártya telement).
Se kártya, se gép nem hibásodott meg.
Lehet, hogy számít, hogy kb 2010-re már teljesen ráálltam a Sandiskre. Lehet, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!