Milyen az az FPV - és HDR -fotózás / videózás?
FPV - First Person View - olyan mintha a saját szemszöged lenne (pl mikor valaki a fejére tesz egy gopro-t, és úgy videózik vele)
HDR- High Dynamic Range - Magas Dinamikatartomány- arra jó, hogy nagy kontrasztú körülmények között is rendesen ki legyen exponálva a kép. Tehát a világos részek nincsenek kiégve, a sötét részek nincsenek bebukva.
Hogy videózás közben ez hogy működik, sajnos nem tudom.
Fotózásban viszont úgy, hogy ugyan abból a pozícióból csinálsz több képet. Alulexponálva, középre, illetve túlexponálva. Így lesz olyan kép amin az árnyékok lesznek láthatóak, és lesz olyan is ahol a világos részek. Ezeket a fotókat később össze lehet úgy rakni, hogy a kép minden részlete helyesen legyen exponálva. Utána pedig jöhet az utómunka, a fényelés, stb.
Itt egy példa:
ja értem, akkor ezt nyilván állványon csakis.
viszont beszélnek itt drónos légifelvételekről is "hdr-ezni", na az már érdekesebb h mozgásban hogy oldják meg.
Minimális bemozdulás még nem gond, a Photoshop nagyon szépen egymásra tudja illeszteni őket,
Nekem is van egy ismerősöm ak isokat drónozik, napkeltéket naplementéket fotózik, oda meg mindig kell több kép. Sosem volt még gondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!