Milyen az az FPV - és HDR -fotózás / videózás?

Figyelt kérdés
egyre többször hallom rutinszerűen, és fogalmam sincs, de érdekelne.

2021. okt. 1. 10:44
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

FPV - First Person View - olyan mintha a saját szemszöged lenne (pl mikor valaki a fejére tesz egy gopro-t, és úgy videózik vele)

HDR- High Dynamic Range - Magas Dinamikatartomány- arra jó, hogy nagy kontrasztú körülmények között is rendesen ki legyen exponálva a kép. Tehát a világos részek nincsenek kiégve, a sötét részek nincsenek bebukva.

2021. okt. 1. 11:21
 2/6 A kérdező kommentje:
hops, a második érdekes. na de azt hogy érik el? persze gfondolom, ennyire nem egyszerű, de így ahogy leírtad, érdekelne engem is ...
2021. okt. 1. 11:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Hogy videózás közben ez hogy működik, sajnos nem tudom.

Fotózásban viszont úgy, hogy ugyan abból a pozícióból csinálsz több képet. Alulexponálva, középre, illetve túlexponálva. Így lesz olyan kép amin az árnyékok lesznek láthatóak, és lesz olyan is ahol a világos részek. Ezeket a fotókat később össze lehet úgy rakni, hogy a kép minden részlete helyesen legyen exponálva. Utána pedig jöhet az utómunka, a fényelés, stb.

Itt egy példa:

[link]

2021. okt. 1. 11:49
 4/6 A kérdező kommentje:

ja értem, akkor ezt nyilván állványon csakis.

viszont beszélnek itt drónos légifelvételekről is "hdr-ezni", na az már érdekesebb h mozgásban hogy oldják meg.

2021. okt. 1. 11:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Minimális bemozdulás még nem gond, a Photoshop nagyon szépen egymásra tudja illeszteni őket,

Nekem is van egy ismerősöm ak isokat drónozik, napkeltéket naplementéket fotózik, oda meg mindig kell több kép. Sosem volt még gondja.

2021. okt. 1. 11:57
 6/6 Morzsi007 ***** válasza:
Én is szoktam drónnal HDR képet készíteni, igaz nem direktbe, hanem több képet készítek különböző záridővel/isoval és utána Lightroomba egyesítem. Videónál is gondolom úgy van, ahogy fényképnél. Több képkockátkészít egy adott pillanatról, amik különböző értékekkel vannak exponálva egyesíti, az lesz egy képkocka. Ehhez nagyobb teljesítmény szükséges, amúgy a csúcs mobilok is képesek már 4K HDR videó készítésére.
2021. okt. 1. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!