Egy használt Iphone vagy fényképezőgép érné meg jobban a kamera maitt?

Figyelt kérdés

Jelenleg Samsung-om van, amit nagyon szeretek, az egyetlen problémám viszont, hogy nem tudok jó minőségű képeket csinálni pedig nagyon szeretek fotózni mindent is.

Gondoltam veszek egy fényképezőgépet, de azon belül, hogy a nikon és canon márkákról tudom, hogy jók, nem tudom melyiket érné meg igazán megvenni mert azért elég drágák.

Mivel nem vagyok képben a fényképezőgépek terén arra gondoltam, hogy beszerzek egy használt iphone-t a kamerája miatt, és majd azon csinálok képeket..

Jobban örülnék egy olcsóbb jó fényképezőnek, ezért érdekelne milyen típusokat ajánlotok, esetleg helyeket, pl. turik, ahol vásárolhatok használtat?

2021. aug. 26. 02:19
 1/5 anonim ***** válasza:
66%

"Jelenleg Samsung-om van"

Barchobázzunk, vagy elárulod melyik?

Nem tudjuk mit jelent nálad a nem jó kép, és honnan ered az, hogy egy iPhone mindenképoen jó fotót fog produkálni neked.

2021. aug. 26. 02:52
 2/5 anonim ***** válasza:
45%
Én használt fényképezőgépet javasolok. Már 50e körül kapsz( MILC vagy DSLR)olyat, ami bármelyik telefonnál jobb képet csinál. Valamint fejlesztheted még, például további objektívvel.
2021. aug. 26. 07:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem egy könyvet vegyél a fotózás alapjairól, hogy megértsd mi hogyan működik, mik a fontos fizikai és műszaki szempontok és miért nem fogsz tudás nélkül egy drága fényképezőgéppel se jobb képeket csinálni, mint telefonnal, illetve hogy telefonnal milyen körülmények között, hogyan használva tudsz jobb képeket csinálni. Ha ezt a tudást megszerezted, könnyebben tudod majd eldönteni, kinek a tanácsából

mit érdemes megfogadnod.

2021. aug. 26. 09:44
 4/5 anonim ***** válasza:
45%

A 11 Pro az amiel már lehet is normálisan fotózni.

Annak a használt árából meg veszel két használt MILC-et.

Olyampus EM-10 MKII pl tökéletes választás!

2021. aug. 26. 10:08
 5/5 anonim ***** válasza:
0%

Nem Samsung, Apple, Canon, Nikon, akármilyen MÁRKA csinál jó képet, hanem bizonyos műszaki paraméterek jelentenek jobb technikai feltételeket (a megfelelő tudás mellett). Mindegyik gyártónak vannak olcsóbb és drágább gépei, amik gyengébben teljesítenek, míg másik termékeik jobban.

Amikor azt mondod, hogy a Canon meg a Nikon a legjobb, akkor azért mondod ezt, mert ez a vélekedés terjedt el, mivel az Olimpián ez a két márka dominál (bár ott is egyre több a Sony fényképezőgép is, kamerákban meg már 20 éve is többségben voltak a Sony kamerák az olimpián is).

Csak azt felejted el, hogy az olimpián nem a legolcsóbb amatőr gépekkel fotóznak, hanem a legkomolyabb profi gépekkel, ami, objektív nélkül kerülnek 2-3 milliósba, hozzá az objektíveknek meg darabja 1/2 milliónál kezdődik, de a komolyabbak akár 3-6 millióba is kerülhetnek és ezekből legalább 2-3-at is használnak hozzá.

Szóval gondold újra, hogy vajon ha 5-10 milliós felszerelésből Canon/Nikonnal fotózzák az olimpiát, akkor a te 50-100 ezres fényképezőgép választásodat vajon mennyire kell befolyásolnia annak, hogy az olimpiát mivel fotózzák mások.

2021. aug. 26. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!