Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért villog bizonyos esetben...

Miért villog bizonyos esetben a kamera kép?

Figyelt kérdés
Miért fordul elő hogy kameraképen villogás van, a valóságban meg nem látni semmi villogást. Például régi fajta katódsugárcsövek tv-k kameraképe esetén, de van hogy más esetben is, bizonyos mesterséges világítótestek esetében is, még példa telefonnal is ha lassított felvételt állítok be, ekkor magasabb fps számmal veszi fel mint egyébként és ez esetben (este) van olyan lámpa ahol előjön ilyenkor villogás van amelyiknél meg nem, de már a real time visszaadott kameraképen is ekkor, ha nem is csináltam felvételt.

2021. aug. 6. 11:09
1 2
 1/17 Morzsi007 ***** válasza:

50Hz-es frekvencia szokott vibrálni, amit egy izzónál, fénycsőnél pl irodában, csarnokban, vagy régi CRT TV-nél tapasztalhatsz.

Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy manuális beállításokat használsz, a zársebességet 1/50-re állítod, így megszűnik a vibrálás. Általában automata módban állítja magától az ISO értéket, zársebességet a szoftver, a fénytől, kép kockaszámtól függően és, ha pont 1/50-re áll be, akkor nem villog a felvétel, ha másra áll, akkor igen.

2021. aug. 6. 11:32
 2/17 Morzsi007 ***** válasza:
Ja és realtime képnél is kell látni, nem csak a felvételen.
2021. aug. 6. 11:58
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de szó szerint értettem a kérdést. Miért mi az oka ennek?
2021. aug. 6. 14:59
 4/17 anonim ***** válasza:
2021. aug. 6. 15:42
 5/17 A kérdező kommentje:
Itt milyen interferencia van? Itt nem 2 fényforrás interferál egymással hanem egy kamera detektor van.
2021. aug. 6. 15:44
 6/17 anonim ***** válasza:

"Itt nem 2 fényforrás interferál egymással hanem egy kamera detektor van."

És a kamera detektorod működéséről esetleg tudsz bármit is ha már itt tartunk?

2021. aug. 6. 20:52
 7/17 A kérdező kommentje:
Bármit nem tudok, de van amit tudok. Én vagyok a kérdező. Választ meg nem kaptam még ami a kérdésre válaszolna.
2021. aug. 6. 22:14
 8/17 anonim ***** válasza:
48%
Az #1 válaszoló megválaszolta a kérdést.
2021. aug. 6. 23:42
 9/17 A kérdező kommentje:
Ez nem igaz. Hogy lehet kiküszöbölni azt válaszolta meg, nem az volt a kérdés, hanem a miértje.
2021. aug. 6. 23:44
 10/17 anonim ***** válasza:
A záridő a miértje. 50 Hz hálózati frekvenciát úgy kell elképzelni, hogy 1/50 másodpercenként (Hz mértékegység 1/s) az áram folyása megszakad, az égő kialszik, majd ismét begyullad, ahogy megindul az áram. Ezt a ki-be kapcsolást látod vibrálásként.
2021. aug. 6. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!