Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon 77D ről mi a véleményete...

Canon 77D ről mi a véleményetek? Profi fotósok használják esetleg, vagy ahhoz túl gyenge masina? JÖHET HIDEG, MELEG...

Figyelt kérdés

2021. jún. 21. 19:58
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Én meleg vagyok, jöttem.
2021. jún. 21. 20:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

1. 😂😂😂

Mivel aps-c szenzoros, ezért klasszikus értelemben nem "profi" gép. Azok a full frame-ek.

De természetesen lehet vele profi képeket lőni, a fotóson múlik főleg (meg az objektíven), nem a gépen. Megjegyzem vannak olyan műfajok, ahol a crop miatti gyújtótáv növekedés még jól is jön.

Kezdőként, tanulni bőven jó, gondolom nem profi fotós vagy, hiszen akkor nem kérdeznél ilyet. 🤷🏻‍♀️ Kezdetnek meg minek ruháznál be több milliós felszerelésbe, ami talán sose terül meg?

2021. jún. 21. 21:07
 3/7 anonim ***** válasza:
74%

Miben mérjük a gyengeséget?

Crop szenzoros- igen

kicsi- igen

könnyű- igen

professzionális kezelőfelület- igen

taperolós képernyő- igen

45 Af pont- igen

fázis érzékeslős af- igen

1920x1080 60fps videó felbontás- igen

visz. gyors sorozat- igen

kihajtható képernyő- igen

hosszú üzemidő- nem

időjárásállóság- nem

2 memória hely- nem

2021. jún. 22. 01:19
 4/7 anonim ***** válasza:
75%

az amatőrök szokták a gépet kritikusnak tartani a kép minősége szempontjából. a profik inkább eszközként tekintenek rá. vannak tulajdonságai, amik fontosak, vagy akár meghatározók is, de képesek a helyén kezelni és jelentőségüknek megfelelően értékelni, hogy mi mennyire fontos számukra.

a profi fotósok felmérik a saját igényeiket, megvizsgálják, hogy a gép melyik tulajdonsága, funkciója mennyire fontos számukra, ezt mérlegre teszik azzal, hogy mennyi pénzük van a gépre, illetve a munkáik, bevételeik alapján mennyi idő alatt képesek kitermelni az új gép árát.

igen, használják profi fotósok is, mert költséghatékony megoldás lehet sok féle felhasználásra és nem feltétlenül van szükségük a többlet lehetőségekre, vagy ha szeretnék is őket, akkor sem feltétlenül éri meg nekik költeni rá, mert nem térül meg minden profi fotósnak egy komolyabb gép használata.

"gyenge masina" lehet a műszaki paraméterei, funkciói alapján, pl. ha nem elég a felbontása, túl zajos a képe sötétben, hiányzik az időjárás állóság, vagy nem elég tartós, strapabíró. mindenkinek magának kell mérlegelnie, hogy mi mennyire fontos/szükséges.

pl. ismerek olyan fotóst, akinek fontos az időjárás állóság, ezért csak időjáró gépet vesz. másnak meg elég, hogy amikor kritikusnak érzi, akkor vízálló tokot húz a gépre.

ismerek olyan fotóst, aki inkább drágább, profi gépeket vesz, mert azok lassabban amortizálódnak, ritkábban kell javíttatni. más ugyanolyan igénybevételre inkább vesz olcsóbb gépet, hajtja amíg megy, aztán lecseréli másikra és még akár 2-3 amatőrebb pár százezres gép után is olcsóbban jön ki, mint egy milliós árú profi géppel.

2021. jún. 23. 11:12
 5/7 anonim ***** válasza:
65%

A 77D-nél többet tud a 90D. A 80 is, de a 90 persze többet, mint a 80.

Profiknak néha kell a cropos gép, de akkor többször látni náluk 7DII-t, mint nem.

2021. jún. 23. 11:48
 6/7 anonim válasza:
25%
Vegyél inkább Nikon tükörreflexes gépet...nekem ment már tönkre Canon fényképezőm, sőt az egyik havernak is. Nekem többet Canon biztos nem lesz!
2021. jún. 24. 06:53
 7/7 anonim ***** válasza:
85%
6 Azért vegyen Nikont, mert neked tönkrement Canon géped? Nekem is ment már tönkre Nikon. Sőt, Canon is.
2021. jún. 24. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!