Milyen eszköz(ök) kellhet(nek) még egy amatőr filmhez?
Komolyan úgy gondolod, van egy jogszabály valahol, ami előírja, hogy "amatőr film" készítése milyen eszközökkel engedélyezett?
Mi lesz, ha én egyedül egy mobiltelefonnal csinálok valamit, amit elnevezek amatőr filmnek? Bűncselekmény? Miért, mert nem használok mikrofont? Vagy mert nincs stáb?
Gondold kicsit át ezt a kérdést.
Mi lenne, ha például kitalálnád - hiszen mi nem találhatjuk ki helyetted - hogy milyen elvárásaid vannak az elkészítendő film iránt? Az alapból leszűkítené a lehetőségeket. Akár annyira, hogy te magad is meg tudd válaszolni...
Én pedig azért írtam, amit írtam, mert amatőr film készíthető egy harmincezer forintos mobiltelefonnal is és harmincmilliós költségvetéssel is.
Csak úgy tűnik, te ezt nem érted...
Csak mint műkedvelő,laikus mondom jó ha van úgynevezett boom mikrofon.
De használnak lavalier mikrofonokat is.( Ezek a csíptetősök)
De használható eszköz a zoom h4n mikrofon is. Erre rá tudsz csatlalakozni a boom mikrofonnal.
Stabilizátorok terén több féle is szóba jöhet.
Vannak a régi mechanikus steadicamok pl.: Glidecam HD-1000
Vagy az elektronikusak, úgynevezett gimballok:Feiyutech; Ronin;DJI Ronin M
A Négyes felsorolt néhány eszközt.
A kérdés úgy szólt, idézem "pontosan milyen mikrofont érdemes beszerezni Milyen kamera stabilizátort, stb... ?"
Vitatkozhatunk szövegértésről, de ha a kérdező pontos eszközt akar tudni, akkor felsorolni pár különböző kategóriát (nem tudom feltűnt-e, de mikorofonbül nem mondott Négyes egy tipust sem, csak kategóriákat!), nos az nem igazán válasz a kérdésre.
Továbbá szintén ajánlom figyelmedbe, Ötös, hogy Négyes bár megnevezett egy régi modellt stabilizátorok terén, de rögtön felsorolt mellé pár modern gyártót is. Nem modellt, gyártót.
Ez biztos hasznos válasz egy másik kérdésre, de nem erre.
Nem az én tisztem eldönteni, hogy a kérdező erre volt-e kíváncsi csak ökör módon kérdezett, vagy jól kérdezett és egyáltalán nem erre volt kíváncsi. Egy biztos: a Négyes válasza nem válasz a kérdező által feltett kérdésre.
Tessék, lehet megint engem fikázni.
#6-os
Ha már így mindenkit sikerült kiosztanod beszélhetnél a témáról is.
Azt már tudjuk, hogy a kérdező ökör módjára kérdezett, és azt is tudjuk, hogy az én válaszom nem válasz erre a kérdésre.
Sőt már azt is tudjuk, hogy egyesek idejárnak felhívni magukra és a nem létező nagy eszükre a figyelmet. Szerintem inkább vegyél visszább a nagy arcodból, nem hiszem hogy bárki is kíváncsi lenne magukat ilyen okosnak képzelő egyének kioktató és semmit mondó dumájára. Erre itt semmi szükség.
Értem, és pont te döntöd el, mire van itt szükség. Miért is? Mert te vagy a jóisten? :)
Ebben az esetben igazán felvilágosíthatnád a kérdezőt, mit is jelent az "amatőr film" kifejezés, és hogy annak milyen hardveres feltételei vannak.
Ja, hogy ez nem egy egzakt fogalom?
Hát, nem baj, akkor mondjuk el neki, hogy milyen mikrofonok és stabilizátorok léteznek, azzal biztos sokra megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!