Van itt olyan aki filmes operatőrként dolgozik?

Figyelt kérdés

Nagyon foglalkoztat az operatőri szakma és ha nekifogok, a filmek felé venném az utam. Kívácsi lennék, hogy milyen a szakma maga, én eddig csak a felszínt is alig súroltam és érdekelne hogy pl milyen egy "munkanap", van-e lehetőség külföldre menni, meg a megprobáltatások, nehézségek is. Lehet így elsőre furának tüník, de erősen vívodok és egy szakmában levő véleménye nagyon sokat segítene.

Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!

2021. máj. 19. 10:02
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Nem vagyok operatőr, de dolgoztam filmes szakmában pár évig.

Hát nem egy könnyű pálya..

Eleve bejutni is nehéz az egyetemre, de utána is rögös a pálya....

Teljesen kiszámíthatatlan munkaidő, ugrani kell azonnal, ha hívnak...

És azért messze nem nagyfilmek stáblistáján szerepel egy átlag operatőr....

Fényesebbnek látszik kívülről, mint valójában...

2021. máj. 19. 10:26
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Nagyon fárasztó… 12 órás a hivatalos munkanap, ez azt jelenti, hogy hajnaltól késő estig ott szopsz a forgatási helyszínen qva nehéz kamerával a válladon, esőben, tűző napon, éhbérért, mert lecserélhető vagy… a szakma aranykora végetért.
2021. máj. 19. 10:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm. :)
2021. máj. 19. 10:41
 4/8 A kérdező kommentje:
2-es, ezt sajnálattal hallom, reméltem, hogy azért nem ennyire rossz a helyzet. 😅
2021. máj. 19. 10:43
 5/8 A kérdező kommentje:
Még jöhetnek válaszok, szívesen fogadom őket, minden információ hasznos számomra :)
2021. máj. 19. 11:16
 6/8 anonim ***** válasza:
76%
Valóban, ez a 15 évvel ezelőtti helyzet volt, azóta még rosszabb.
2021. máj. 19. 11:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A válaszolók jól leírták a szakmakezdő operatőr napját, de arról nem számoltak be, hogy ha magasabbra sikerül jutnod, akkor sokkal értelmesebb lesz a melód is. Szerintem vágj bele, ha érdekel.
2021. máj. 19. 20:36
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nem muszáj egyetemen tanulni az operatőrködést, a nagy TV-s gyártóknak van saját akadémiájuk, csak utána náluk kell dolgoznod fix ideig. Ha jó munkát végzel, akkor ez idő alatt tudsz feljebb lépni a ranglétrán, de minimum szakmai kapcsolatok kialakítására biztosan lesz lehetőséged. Ezután még mindig bármikor elmehetsz egyetemre, ha úgy adódna....
2021. máj. 19. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!