Milyen fényképezőgépet érdemes venni kezdőként hobbiszinten?
Mit szeretnél fotózni? Csak úgy bármikor bármit? Én talán egy bridge gépet vennék, ha Canon akkor ezt. Aztán majd kialakul, hogy mi az ami igazán érdekel, addig nem érdemes komolyabb fotós cuccba beruházni.
Kezdésnek a mobil is elég. Az optikai zoom-ot leszámítva hozza azt a szintet, mint egy olcsó kompakt gép.
Én a mobilommal kezdem, majd vettem egy Canon EOS 2000D-t kit obival és később vettem hozzá "szomszédleső kályhacsöveket".
Kezdetben tetszett. Viszont a méret és súly miatt sokszor inkább otthon hagytam.
Nemrég jött a tovább lépés. Átgondoltam, hogy mi hátráltat a használatban és mi az ami hiányzik még.
Így vettem egy Olympus Om-d e-M5 Mark III és hozzá egy pro zoom objektívet.
A bármit bármikor fotózásra ha nem elég a telefon, akkor én inkább mikro 4/3-os milcet vennék akár régebbi, használt gépet. Kis méret, nagyon jó képstabilizátor és olcsóbbak, mint a nagy gépek.
Én ezt ajánlanám, de úgysem fogadod meg, és még lepontozva is leszek, mer' mé' nem DSLR-el kezd... (18-55-el sokra fog menni)
6:
Az egy jó gép, abban a szenzormétetben az egxetlen jó gép (plusz az elődje), de kérdező írt privatban pár dolgot, amire alkalmasabb egy DSLR vagy egy MILC. Főleg ha a 18-55 mellé vesz egy 50 mm f/1.8-at is. Én felpontozlak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!