Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet érdemes?

Milyen fényképezőgépet érdemes?

Figyelt kérdés

Amit tudok, hogy nagyon max 300.000, de inkább 200-250.000 huf és MILC.

Divatfotózásra lenne használva alapvetően, esetenként videózásra, ami menne YT-ra

Tudom, a használó döntse el az igényei szerint, de már tök sok oldalt végignéztem, zúg a fejem az infoktól (még azt sem tudom, hogy cserélhető fix objektíves jobb lenne-e), így sokat segítene, ha pár darabra lecsökkenne a kör.

pro-kontra érvek is érdekelnek

2021. jan. 6. 19:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Ebben az árkategóriában én a d5600-at ajánlanám vagy a d610-et mind a kettőről csak pozitív véleményem van.
2021. jan. 6. 19:37
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ajánlást, de kifejezetten MILC-et keresek
2021. jan. 6. 19:45
 3/8 anonim ***** válasza:

"még azt sem tudom, hogy cserélhető fix objektíves jobb lenne-e"t

Hisz már eldöntötted, hogy Milc kell...

Mennyire vagy benne a fotózásban, divat fotózásban?

Ennyi információból nekem annyi jön le, hogy most kezdenéd.

Teljesen kezdőnek bármelyik kezdő gép tökéletes.

Van most jelenleg géped, vagy fogtál már kezedbe?

Ne a specifikációkon agyalj, hanem a gép kezelésén. Azt vedd meg ami kényelmes és tetszik.

Ha megtanulod kezelni a gépet akkor jó képeket tudsz csinálni a Canon, Nikon, Fujifilm belépő gépeivel is.

Én annó levettem a polcról a legolcsóbb gépet és azzal kezdtem el gyakorolni. Ma már el tudom dönteni, hogy milyen gép kell nekem.

2021. jan. 6. 20:28
 4/8 A kérdező kommentje:

(Igen, hülyeség volt az a mondat, amit idéztél)

Igen, MILC.

De nem, nem belépő kellene.

A megadott árkategóriában keresek.

Igen, a használó döntse el melyik jó, de ha ez nekem elegendő lenne, akkor nem tettem volna fel a kérdést. :-)

2021. jan. 6. 20:44
 5/8 A kérdező kommentje:
Mármint konkrét gépajánlatokat szeretnék
2021. jan. 6. 20:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy nem tudod mit keresel, de ne belépő legyen, mindent IS tudjon, és mindezt úgy, hogy a felső kereted is a belépő-közép szint alját súrolja maximum.

Milyen környezetben fotóznál? Ez a keret csak a vázra? Milyen kiegészítőid vannak most? Az mivel kompatibilis?

A váz szinte mindegy, ennyibe full frame nem fér bele, azt vedd, amit kézre esik kezelni - de ez szubjektív.

Milyen objektíved van/kell? Divatfotózáshoz felteszem valami fényerősebb obi kellene, állvány, esetleg vaku, de ez nem egy konkrét meghatározása annak, hogy mire használnád. Videózáshoz más obi kell megint, plusz mikrofon se árt. Ezekre mennyit szánsz?

A váz a legkevésbé lényeges ezekből.

2021. jan. 6. 21:25
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire gép ajánlatot szeretnél, akkor tessék:

Fujifilm X T30 vagy Fujifilm X S10

Mindkettő középkategóriás gép, bár nem tudom, hogy mennyibe kerül Magyarországon. 10-ből 9 eladó a fotósboltokban ezt ajánlja.

De hidd el, bőven elég egy Canon M50 vagy egy Nikon Z50, esetleg a kifutott szériából a Sony A6000 is.

De ha nagyon pénz szűkében vagy, akkor a Olympus OM-D E-M 10 Mark II is megfelel.

2021. jan. 6. 22:01
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ajánlatot!
2021. jan. 7. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!