Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogy lehet, hogy a 30 fps-es...

Hogy lehet, hogy a 30 fps-es és a 60 fps-es kamerák ára között hatalmas a különbség?

Figyelt kérdés

Nézegettem webkamerákat és azt tapasztaltam, hogy bár két 30 fps-es kamera között is van árban eltérés mondjuk kb 20 ezer ft, de a 60 fps-es kamerák ára nagyságrendekkel nagyobb, mint a 30 fps-eseké.

Míg a egy 30 fps-es eszköz ára 5-40 ezer ft között van kb, addig a 60 fps-es már 3-4-5 százezer ft, de láttam majd 1 millióért is.

Ez miért van? 60 fps-t annyival drágább összehozni? Annyival jobb optikára van szükség?

2021. márc. 29. 12:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

ez pl. 48 ezer, igaz csak 720p 60fps. De webkamerának felesleges nagyobb.

2021. márc. 29. 12:17
 2/4 anonim ***** válasza:
90%
Mert videókonferenciára bőven jó a 30 fps is. A 60 fps kamerákat már inkább streamerek használják, azok meg megveszik ennyiért is, miért adnák olcsóbban?
2021. márc. 29. 13:16
 3/4 A kérdező kommentje:
Világos. Home office-hoz bőven elég a 30 fps nekem is, csupán feltűnt az horribilis árkülönbség.
2021. márc. 29. 15:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom hol nézted ezt, hogy 40 ezer vs. 400 ezer Ft. jött ki, de szerintem te egy webkamerát hasonlítottál össze egy rendes videókamerával, ami abszurd.

A fő különbség, ami miatt drágább a 60 fps, hogy sokkal komolyabb elektronika kell mögé, hiszen mp-ként 3-szor annyi képkockát kell tudnia feldolgoznia. Plusz ott van a hűtés kérdése is, ami megint rátesz az árra egy lapáttal.

2021. márc. 29. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!