Hogy lehet, hogy a 30 fps-es és a 60 fps-es kamerák ára között hatalmas a különbség?
Nézegettem webkamerákat és azt tapasztaltam, hogy bár két 30 fps-es kamera között is van árban eltérés mondjuk kb 20 ezer ft, de a 60 fps-es kamerák ára nagyságrendekkel nagyobb, mint a 30 fps-eseké.
Míg a egy 30 fps-es eszköz ára 5-40 ezer ft között van kb, addig a 60 fps-es már 3-4-5 százezer ft, de láttam majd 1 millióért is.
Ez miért van? 60 fps-t annyival drágább összehozni? Annyival jobb optikára van szükség?
Nem tudom hol nézted ezt, hogy 40 ezer vs. 400 ezer Ft. jött ki, de szerintem te egy webkamerát hasonlítottál össze egy rendes videókamerával, ami abszurd.
A fő különbség, ami miatt drágább a 60 fps, hogy sokkal komolyabb elektronika kell mögé, hiszen mp-ként 3-szor annyi képkockát kell tudnia feldolgoznia. Plusz ott van a hűtés kérdése is, ami megint rátesz az árra egy lapáttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!