Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fényképezőbe LiIon AA akksi?

Fényképezőbe LiIon AA akksi?

Figyelt kérdés

2 db alkálival (2x1.5v) vagy 2 db újratölthetővel (2x1.2v) működik. Sokáig nem bírja már újratölthetővel, alkálit meg nem akarom pazarolni rá, régi gép, hobbi szinten akarom használni, van rendes saját akkus gépem.

Kérdés, li ion AA akksival + dummy-val menne-e, és bírná-e jobban?

Samsung 18650 pl., 3.7v nagy amperes, kb. 3000mAh kapacitással.

Kicsit több mint két alkáli elem összfeszültsége, de plusz egy dummy-val véleményem szerint el kéne indulnia.

2021. márc. 14. 13:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Taknyolás helyett talán érdemes lenne _normális_ akkukat venni, nem gondolod?

[link]

[link]

2021. márc. 14. 13:26
 2/4 A kérdező kommentje:

De most miért taknyolás ha csak 1 db liIon akksit veszek, és mellé van dummy-m?

Amúgy igen tudom van 1.5 voltos is csak nem találtam itthon, köszi a linket. Bár überdrága.

Kérdés az hogy ha a tölthetőt eszi, az alkálival se bírja olyan sokáig (pártíz kép erejéig, videó meg aztán...), akkor lítiumossal fogja-e bírni vagy marad a házi DC gányolás?

Próbáltam már, képnézegető el is indul de maga a gép nem bír. Kevés az amper neki, gyenge vékony az usb kábel amire rákötöttem (LM2596-al persze, az 5v sok neki).

2021. márc. 14. 14:34
 3/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nekem egy régi gépembe tölthető akksit használok, igaz, hogy nem li-ion, de bírja sokáig.
2021. márc. 16. 14:23
 4/4 A kérdező kommentje:

#3 Nekem, mint írtam megeszi hamar. Lehet nem valami jó az akksi se, de ha újat tennék bele se bírná sokáig...

Alternatívát keresek a ceruzaakksi helyett. Vagy pedig lítium-ion, ha az bírná a feszültséget tovább mint az alkáli meg a nimh.

2021. márc. 16. 14:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!