Nikon D3500 vagy Nikon D5600?

Figyelt kérdés

Az első fényképező gépemet tervezem megvásárarolni. Olvastam a két gép tulajdonságait és össze mértem, de szinte teljesen megegyeznek. Szenzorok száma, kijelző és a vezeték nélküli funkciók egyedül azok amik eltérnek.

Logikusabban bele gondolva a több szenzor előnyösebb, de a többi eltérés csak kényelmi funkció ami nem tesz hozzá sokat a képek minőségéhez, részletgazdagságához.

Embereket, tájat, házi kedvenceket illetve tárgyakat tervezek fényképezni.

Pozitívumot, negativumokat, tapasztalatokat és bármi egyebet szívesen meghallgatok. Várom a jobbnál jobb segítő válaszokat és előre is köszönöm mind.

2021. febr. 10. 00:03
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem látod a kettő közti különbséget, addig teljesen jó az olcsóbb is.
2021. febr. 10. 06:27
 2/2 anonim ***** válasza:

"Logikusabban bele gondolva a több szenzor előnyösebb"

Annyiból jobb, hogy több fókuszpont fedi le a képet, így tágabb a választási lehetőség. Viszont csak a középső pontok keresztszenzorosak, tehát ilyen értelemben lényegtelen, hogy több vagy kevesebb van-e, ha a szélsőket amúgy sem használod vagy csak ritkán.

A legnagyobb különbség szerintem, hogy a D5600 tud expo bracketinget, ami jól jön HDR fotók készítéséhez. Ezen felül tud timelapse-t is rögzíteni. Ha ezek a funkciók kellenek neked, akkor D5600, ha nem, akkor teljesen jó a D3500 is.

2021. febr. 10. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!