Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi lehet a baja az SD kártyànak?

Mi lehet a baja az SD kártyànak?

Figyelt kérdés
Eddig semmi baj nem volt a kártyával, napokon keresztül használtam, közvetlenül a laptophoz volt csatlakoztatva, amíg a kèpeket szerkesztettem. Egy estère azonban benne maradt, s más nap már a gèp nem ismerte fel. Azóta a fènykèpezőgèpet sem tudom használni, mert az meg azt jelzi, hogy nincs formàzva a kártya. Mi törtènhetett? Hogy szerezhetem vissza a rajta lèvő kèpeket?
2020. dec. 22. 00:00
 1/3 anonim válasza:
74%

SD kártyát nem szabad tárhelyként használni. Google drive, dropbox, onedrive olyan szolgáltatások, amik garantálják az adataid biztonságát.

Több program van, ami azt állítja, hogy visszaszerezheted az SD kártyán elveszett adataidat. Sőt, valamelyik kifejezetten képek visszaállítását ígéri. Ugyanakkor ez elég kockázatos, én keresnék a helyedben egy céget, ami ezzel foglalkozik

2020. dec. 22. 00:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben már nem fogod tudni könnyen visszaszerezni róla az adatokat. Nyilván lehet próbálkozni szoftverekkel, de ha sikerül is lesznek közte hibás fájlok, ugyanis fizikailag károsodott a tárterület a kártyán. Másik eset ha a vezérlő adja be a kulcsot, akkor viszont lehetetlen a későbbiekben az adatvisszaállítás otthon.

Persze az adatmentő céget meg lehet keresni, amit az előző ír, de ha nem több tízmilliót érő céges adatok vannak rajta, akkor felejtős, ugyanis csak a diagnosztika, szakvélemény súlyos tízezrekbe kerül és akkor még nem is csináltak vele semmit.

2020. dec. 22. 10:30
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem lehetséges, hogy a laptopba helyezés során történik valami galiba? Mert ma már a másik kártyámnak is annyi lett, miután másodjára raktam bele. Pedig most csak simán le akartam menteni róla a cuccokat. Elsőre simán felismerte, lehetett látni a képeket, viszont a következő alkalommal már a képek nem voltak meg. Ráadásul ha visszahelyezem a masinába, a fényképező is már csak villog, hogy formázni kell a kártyát. (Egyébként miután jól felhúzott, próbáltam formázni, de sem a fényképező sem a laptop nem boldogul vele.)
2020. dec. 22. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!