Segítenél analóg kamerával kapcsolatban?
Én a kedvedért rákerestem guglin, és jópár weboldalt találtam. Youtube-on is több olyan videót találtam rögtön az első próbálkozásra, ami látszólag neked kell.
Ha te ezek helyett itt próbálkozol, annak három okát tudom elképzelni:
1) Nem vagy elég eszes ahhoz, hogy használj egy keresőt. Ebben az esetben kár is erőltetni, mert a fényképezővel sem fogsz boldogulni.
2) Nem vagy elég eszes ahhoz, hogy megértsd a kapott információt. Ebben az esetben is kár erőltetni.
3) Lusta vagy mint szódás a lovát, és velünk végeztetnéd el a legalapvetőbb dolgaidat is. Ebben az esetben pedig nem érdemled meg, hogy segítsek.
Kihagytam valamit?
A butkuson van hozzá manual.
Fényképezni meg a fényképezést okíító könyvek tanítanak meg. Például:
Persze, mert majd a Google-t használni képtelen kérdező pont tudni fogja mi az a butkus.
https://www.youtube.com/watch?v=5NuR_nF8Grg
Kérdező, az alapokkal mennyire vagy tisztában? ISO-blende-záridő megy? Az megvan hogy mit jelentenek az objektíven a számok? Hát az, hogy milyen film megy ebbe? Mennyire gondolod komolyan az analóg fotográfiát? Instára mutogatni, örülsz, hogy kép van a negatívon, vagy komolyabb terveid is vannak vele?
Amúgy javaslom, olvass vissza néhány oldalt, pont elég debil analógos kérdést kaptunk mostanában... azok alatt még türelmes válasz is van.
Éppen azért kértem a segítségeteket, mert nagyon érdekel az analóg fotózás, de nincs egy ismerősöm sem, aki értene hozzá, illetve próbáltam keresgélni a neten, de nem nagyon mennek ezek a dolgok, és nem találtam semmit, ami a segítségemre lehetett volna.
(Próbálok nálatok kevésbé primitíven reagálni, de gondolom jó érzés volt leírni, hogy te mennyire értesz az analóg fotózáshoz, a másik meg mennyire h ülye:))))
Kiscsillag! Le lehet pontozni a tökbe, de nem mindegy, hogy honnan indulunk és milyen szinten magyarázunk. Azért tettem fel kérdéseket, amire te 'aszol válaszolni.
Az ISO-blende-záridő háromszögnek, objektívek típusainak jobb esetben a digitális fotográfiából ismerősnek kellene lennie. Ha nem az, akkor nagyon gyorsan a kukában landolhat a Minoltád. Drága nyersanyag + sok rontott expo + azonnali visszajelzés hiánya = lassú, költséges és nem élményszerű tanulás. Ha azt mondod, hogy ez a tudás is hiányzik, akkor ehhez is kapsz segítséget.
Az sem mindegy, hogy milyen irányba illetve mennyire komolyan akarsz foglalkozni a témával. Alap felhasználónak, aki beadja a színes tekercset előhívatni a helyi laborba és elégedett a kézhez kapott szkennelt képekkel, sosem kell az a mélységű tudás, mint annak, aki otthon szkennel, otthon laborál, akinél hagyományos nagyítás a cél esetleg művészeti célú felhasználás stb.
R0hadjak meg, hogy előbb kérdeztem, minthogy olyan "segítséget" adjak, aminek nem veszed hasznát.
És elnézést, tényleg nem felvágás akart lenni. Csak van minimális pedagógiai tapasztalat...
Pl. Kettesnek csak a könyvet köszönted meg, pedig említette a "butkus"-t is (amit én linkeltem, mert ha nulláról indulsz, nem elvárható, hogy tudd mi az)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!