Mit gondoltok milyen gép a Canon eos 2000D?

Ennek semmi értelme.
Nem akarod inkább azt megkérdezni, amit valójában meg szeretnél tudni?

Egy több, mint 10 éves gépről (Fuji S5500) váltottam erre. Ehhez képest ég és föld a kettő közti különbség. Abszolút csak hobbi fotós vagyok, így arra nekem tökéletes ha elmegyek a párommal kirándulni fotózzunk, vagy nyaralásra elvigyem.
De ha profi akarsz lenni és ebből megélni akkor ez nem az a kategória.
Ezzel a 10-es skála dologgal arra szerettem volna utalni hogy akinek van vagy volt esetleg ő nekik milyen tapasztalatuk van a gépekkel kapcsolatban.
Gondolok én arra például hogy milyen minőségű fotókat csinál, milyen témájú fotózásra használják..
3-as kommentelo.
Lehet idővel komolyabban is szeretnék ezzel foglalkozni.
De egyenlőre én és a párom szeretnénk venni egy kezdő, hobbi szinten lévő fényképezőgépet szintúgy kirándulásra.

"Gondolok én arra például hogy milyen minőségű fotókat csinál, milyen témájú fotózásra használják.."
Ez nem így működik. Egyrészt a képminőséget nem a váz fogja meghatározni, hanem az objektív, amit rátekersz. Másrészt a képet igazából te csinálod, nem a váz. Ha nem értesz hozzá - márpedig nem értesz hozzá -, akkor a legdrágább géppel is csak közönséges tucatfotókat fogsz csinálni. Ha pedig tanulsz, akkor egy sokkal olcsóbbal is piszok jó képeket csinálsz.
A kamera - főleg a dslr váz - csak egy eszköz, egy szerszám. A képfeldolgozás sebessége, a fókuszpontok száma, meg egy csomó hasonló technikai blabla, ami miatt drágább a drágább, egyáltalán nem fogja befolyásolni, hogy milyen képeket készítesz vele.

Hogy kicsit segítsek is: azt próbáld megmondani, mire akarod használni, mire akarod az elkészült képeket használni, mennyire értesz hozzá és mennyire akarsz később belemélyedni, mennyit szánsz rá most és mennyit a későbbiekben.
Ha csak az éves egyszeri nyaralást meg a gyerek szülinapi zsúrját akarod lefotózni, ahhoz felesleges ilyesmit venni.
Ha már fotózol a telefonoddal egy ideje, és meg tudod határozni, mi nem tetszik benne, milyen igényeket nem elégít ki, miben szenvedsz hiányt, akkor el lehet kezdeni keresgélni, merre haladj tovább.
A fotózás egy drága hobbi, ha bele mélyedsz, akkor még egy csomó mindenre kell utólag költened: különböző objektívek, vaku, állvány, szűrők, satöbbi, satöbbi. Ezeket hordozni is kell! Akárhova mész, teli hátizsák csak a fotós felszerelésnek. Fel vagy erre készülve vagy inkább jobb lenne valami kicsi kompaktabb?
Ezek a valódi kérdések, nem az, hogy tízperhat, vagy hogy pistike a tizennyolcadik kommentben meg van-e vele elégedve.
Istenem bunkó nép😂
Normálisan is lehet írni😂😂
Engedjétek el ezt a kérdést.
Hali.

Feleségemnek 4000D van, ami ennek a kistesója, a kettő között kevés a különbség, a 2000D-nek jobb a kijelzője, fém a bajonettje és van a keresőben dioptria korrekció, a 4000D pedig kicsivel kisebb.
Először is, a 2000D-t kétféle kit obival árulják, de az IS-essel árult csomagot vedd, ne a DC-t, mert utóbbiban nincs optikai stabilizátor.
Hogy milyen gép? Alapvetően fapados, kevés a funkciógomb, tárcsa, és nem tud sok extrát, de az objektívnek nagyobb jelentősége van abban, milyen képeket tudsz csinálni (de leginkább rajtad múlik, nem a gépen és az obib).
Még mielőtt megveszed, azért nézz utána mi az az optikai kereső, elektronikus kereső, mert ha előbbi nem kell, felesleges túrazashoz DSLR-t venned, akkor a Canon M sorozata vagy a micro four third rendszer (Panasonic Lumix G, Olympus) lehet, hogy jobb valasztás a kisebb méretek miatt.
8-as.
Nem csak az éves egyszeri nyaralás szeretném meg a gyerek szülinapi tortáját és a rózsaszín felhőket..
Fotózok már telefonnal egy ideje.
De úgy érzem nem adja át a hely varázsát. (minden ami régi bármiről legyen szó én azt szeretném fotózni, pl régi zongora, régi ház, uszoda, tábor, szálloda és még sorolhatnám)
Ezért szerettem volna érdeklődni hogy esetleg ezzel a kamerával és persze a hozzá járó 18-55mm es objektívvel mit érhetek el.
Szeretnék egy kicsit jobb, minőségibb fotót mint amit a telefon tud adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!