M42 menetes objektívek mennyire megbízhatóak? Nézegettem őket, és feltűnt, hogy tudásukhoz képest mennyire olcsóak. Ezek azért olcsóak, mert nem jók, vagy azért, mert már nem nagyon mennek fel az új gépekre?
"hogy tudásukhoz képest?"
Elég vegyes az m42 világban a minőség, viszonylag kevés a kimagasló.
"mert már nem nagyon mennek fel az új gépekre?"
Canon, Pentax dslr-ek szinte teljes értékűen működnek megfelelő adapterrel. A Nikon tervezői ezt a kicsapongást nem tűrték el, ezért a nagyobb bázistávolság miatt nem lehet m42-est alkalmazni (a korrekciós lencsés adaptert nem sorolom a "rendes használatba")
"Annyi kérdés még felmerült, hogy (gondolom) Full Frame szenzorhoz vannak megadva a gyutávok."
A gyútáv az gyútávban van megadva. Az 50mm az 50mm, akármilyen gépre is tekered fel, de hogy ott milyen képkivágást hasznosítasz, az már további kérdés. (tudom, ez nem harmonizál a mindent átszámolgatós, dof-bűvöletben élő divattal...)
"A gyútáv az gyútávban van megadva. Az 50mm az 50mm, akármilyen gépre is tekered fel, de hogy ott milyen képkivágást hasznosítasz, az már további kérdés. (tudom, ez nem harmonizál a mindent átszámolgatós, dof-bűvöletben élő divattal...)"
Meg nem is fogja megérteni az így felnevelt "Jópárévefotós". :)
Szóval a kérdező kedvéért: igen, a te értelmezésedben "Full Frame szenzorhoz vannak megadva a gyutávok".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!