Canon EOS 250D vagy Panasonic Lumix G7/G80?
Egyelőre döntésképtelen vagyok, max 250e ft-os árkategóriában keresnék fényképezőgépet (kit obival), elsősorban műalkotások és tárgyak fotózására, másodsorban videózásra, interjúk készítéséhez. Előbbihez jól jönne a Canon nagyobb pixelszáma, utóbbihoz azonban a videós képességei jönnének jól a Lumixnál, aminek ezen kívül a kialakítása és a funkciógombjai is jobban tetszenek.
Melyik lenne jobb választás mind funkcionalitásban, teljesítményben és anyaghasználatban?
Zajosodás terén hátrány lehet a kisebb szenzor méret?
Kit obikról vélemények? (Canon 18-55mm IS STM/Panasonic Lumix G Vario 12-60mm)
Milyen más gépet ajánlotok még?
A G80 ezek közül a legjobb gép, időjárás álló és stabilizátoros.
Én azt választanám.
Szerintem előbb azt kellene általánosan eldöntened, hogy DSLR vagy MILC, és utána gondolkodnod konkrét gépben. Mert nagyon nem mindegy.
A Panasonic kit obijáról amúgy jobbakat mondanak, mondjuk nekem csak a Panasonic 12-32-vel van tapasztalatom, a családban másnak pedig a Canon 18-55 f/3.5-5.6 IS STM-el, mindkettő korrekt obi, de utóbbiból tudtommal a 250D-hez a butított, méretcsökkentett f/4-f/5.6-ost adják, amiről nem tudok a paraméterein kívül semmit
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!