Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi az oka annak, hogy pl ha...

Mi az oka annak, hogy pl ha egy fotón benne van egy benzinkút ledes, vagy nem tudom milyen árjelzője az visszanézve nem olvasható és van rá valami program ami ezt a problémát megoldja?

Figyelt kérdés

2020. nov. 5. 10:44
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Ahogy változtatom a záridőt csak a fényerő változik, van hogy teljesen fehér, nem olyan ez amin állvánnyal lehetne változtatni szerintem. Ugyanolyan gyorsan készül vele a fotó mindegy hogy 1/15 vagy 1/30 mp re van pl állítva.
2020. nov. 5. 14:30
 12/13 A kérdező kommentje:
Most kipróbáltam egy kijelzőn és így rendesen látható a fotón is. Jó kérdés mikre lehet még képes a telefon kamerája.
2020. nov. 5. 14:54
 13/13 anonim ***** válasza:
ha csak a záridőt növeled, akkor a hosszabb idő alatt több fényt rögzít az érzékelő, ezért vagy a blende szűkítésével, vagy az érzékenység csökkentésével kompenzálnod kell a záridőt. ez a három tényező befolyásolja az expozíciót. ha csak egyet változtatsz, akkor változni fog a képen a látvány. ezt a változást ellensúlyoznod kell a másik kettő valamelyikével - illetve ha már nincs hova lejjebb menni az érzékenységben és felfelé a blendével, akkor használhatsz ND szűrőt, vagy barkács megoldásként mondjuk egy napszemüveget, hogy csökkentsd a fény mennyiségét, de ezek inkább a művészi elmosott képekhez kellenek, egy LCD kijelzőnél talán nem szükséges.
2020. nov. 6. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!