Mi az oka annak, hogy pl ha egy fotón benne van egy benzinkút ledes, vagy nem tudom milyen árjelzője az visszanézve nem olvasható és van rá valami program ami ezt a problémát megoldja?
Figyelt kérdés
2020. nov. 5. 10:44
1/13 anonim válasza:
Mármint mitől nem olvasható? Több oka is lehet. Mutatsz példát?
Okozhatja a kijelző vibrálása, vagy akár a kamera azon funkciója, ami ezt a vibrálást hivatott kiszűrni. Okozhatja polárfilter is például, vagy a szemed által nem, de a szenzor által érzékelt tükröződés a felületen.
2/13 anonim válasza:
A sok kis apró LED nem egyszerre világít. Egy mátrixot alkotnak, aminek a vezérlője megcímzi az egyik sorát és oszlopát, az az egy LED világít. Ezt olyan gyorsan változtatja, hogy te úgy látod, hogy mindegyik világít amelyiknek kell, kicselezi a szemed (egy elég gyors vibrálást állandó képnek érzékelsz - így működött a régi filmvetítő is, ezért láttad mozgóképnek, nem pedig azt, hogy haladnak felfelé a képkockák). A kamera viszont rövid záridővel működik, azaz csak kevés ideig enged be fényt, hogy elkészítse a fényképet. Ez idő alatt csak kevés LED gyullad ki, így nem lesz teljes az ábra a kijelzőn. Ha profi kamerával dolgozol, hosszú záridővel orvosolható a probléma, ha van ideje az összes LED-nek kigyulladni, látható lesz az egész ábra a képen. Persze ehhez állványról érdemes fényképezni, mert minél nagyobb a záridő, annál tovább kell mozdulatlanul tartanod a kamerát.
3/13 A kérdező kommentje:
Értem, vagyis ebben ne várjak csodát egy mobiltelefontól, ha csak nincs olyan alkalmazás ami esetleg összeteszi a képet, vagy nem tudom lehetséges e mobilnál a záridőt elnyújtani. Amúgy videónál is hasonló a probléma pedig az több fps. Köszi a válaszokat.
2020. nov. 5. 12:29
4/13 anonim válasza:
A videó is képek sorozata. Minél nagyobb a képkockasebesség, annál rövidebb ideje van elkészíteni egy képet, így minél több fps, annál látványosabban fog vibrálni a videón.
5/13 anonim válasza:
hdr kép esetleg van a telefon kamerájában is, azzal egy próbát megér lefotózni.
6/13 anonim válasza:
PRO módban lehet a záridővel is babrálni.
Milyen telefonod van ?
7/13 A kérdező kommentje:
Xiaomi Redmi Note 7 telefonom van.
2020. nov. 5. 13:58
8/13 A kérdező kommentje:
Találtam olyan blogot ahol ajánlja a hosszabb záridőt és néztem play áruházban van e ehhez fotózó program, az alap program beállitásainál nem találtam ilyet.
2020. nov. 5. 14:00
9/13 anonim válasza:
A gyári kamerában nincs PRO mód, vagy ilyesmi?
10/13 A kérdező kommentje:
De igen csak eddig nem vettem észre, köszi
2020. nov. 5. 14:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!