Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi az oka annak, hogy pl ha...

Mi az oka annak, hogy pl ha egy fotón benne van egy benzinkút ledes, vagy nem tudom milyen árjelzője az visszanézve nem olvasható és van rá valami program ami ezt a problémát megoldja?

Figyelt kérdés

2020. nov. 5. 10:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Mármint mitől nem olvasható? Több oka is lehet. Mutatsz példát?

Okozhatja a kijelző vibrálása, vagy akár a kamera azon funkciója, ami ezt a vibrálást hivatott kiszűrni. Okozhatja polárfilter is például, vagy a szemed által nem, de a szenzor által érzékelt tükröződés a felületen.

2020. nov. 5. 10:58
 2/13 anonim ***** válasza:
A sok kis apró LED nem egyszerre világít. Egy mátrixot alkotnak, aminek a vezérlője megcímzi az egyik sorát és oszlopát, az az egy LED világít. Ezt olyan gyorsan változtatja, hogy te úgy látod, hogy mindegyik világít amelyiknek kell, kicselezi a szemed (egy elég gyors vibrálást állandó képnek érzékelsz - így működött a régi filmvetítő is, ezért láttad mozgóképnek, nem pedig azt, hogy haladnak felfelé a képkockák). A kamera viszont rövid záridővel működik, azaz csak kevés ideig enged be fényt, hogy elkészítse a fényképet. Ez idő alatt csak kevés LED gyullad ki, így nem lesz teljes az ábra a kijelzőn. Ha profi kamerával dolgozol, hosszú záridővel orvosolható a probléma, ha van ideje az összes LED-nek kigyulladni, látható lesz az egész ábra a képen. Persze ehhez állványról érdemes fényképezni, mert minél nagyobb a záridő, annál tovább kell mozdulatlanul tartanod a kamerát.
2020. nov. 5. 11:51
 3/13 A kérdező kommentje:
Értem, vagyis ebben ne várjak csodát egy mobiltelefontól, ha csak nincs olyan alkalmazás ami esetleg összeteszi a képet, vagy nem tudom lehetséges e mobilnál a záridőt elnyújtani. Amúgy videónál is hasonló a probléma pedig az több fps. Köszi a válaszokat.
2020. nov. 5. 12:29
 4/13 anonim ***** válasza:
A videó is képek sorozata. Minél nagyobb a képkockasebesség, annál rövidebb ideje van elkészíteni egy képet, így minél több fps, annál látványosabban fog vibrálni a videón.
2020. nov. 5. 12:50
 5/13 anonim ***** válasza:
hdr kép esetleg van a telefon kamerájában is, azzal egy próbát megér lefotózni.
2020. nov. 5. 13:05
 6/13 anonim ***** válasza:

PRO módban lehet a záridővel is babrálni.

Milyen telefonod van ?

2020. nov. 5. 13:55
 7/13 A kérdező kommentje:
Xiaomi Redmi Note 7 telefonom van.
2020. nov. 5. 13:58
 8/13 A kérdező kommentje:
Találtam olyan blogot ahol ajánlja a hosszabb záridőt és néztem play áruházban van e ehhez fotózó program, az alap program beállitásainál nem találtam ilyet.
2020. nov. 5. 14:00
 9/13 anonim ***** válasza:
A gyári kamerában nincs PRO mód, vagy ilyesmi?
2020. nov. 5. 14:01
 10/13 A kérdező kommentje:
De igen csak eddig nem vettem észre, köszi
2020. nov. 5. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!