Lehet egy nagymama kerdes?
Valóban a legegyszerűbb, ugyanakkor egy veszélyforrás is: egyrészt az ember óhatatlanul összefogdossa a kártya érintkezőit, és az idővel korrodálódhat; rossz, bizonytalan érintkezéshez, végül a kártya halálához vezethet. Másrészt az állandó cserélgetés könnyen vezethet sérüléshez: a fényképezőgép kártyafedele letörhet, amíg kinyitva leteszed az asztalra, hogy gyorsan átmásold a képeket (nem, te soha, nyilván). Véletlenül fordítva tolod be a kártyát, megnyomod, sérül, stb.
Ilyen szempontból sokkal kényelmesebb és biztonságosabb a kábel. Nem kerül sokba, még ha ki is spórolták a dobozból, megéri.
Minden gépnek alaptartozéka az usb kábel, ha wifi-s is akár.
Nem írod, milyet vettél, de a neten a típusa alapján vagy akár a dobozában a leírásban is megnézheted tartozék e a kábel.
Jobbára bármely usb kábellel működnek.Panasonicnál tapasztaltam egyediséget egyszer.
Nézd meg a gépen az usb méretét.Jobbára usb mini féle lesz:
Én sem sokat tapasztaltam ebből az érintkező-korrodációból, amit #4-es írt, még úgy is, hogy amúgy elhiszem, hogy van valóságalapja. Van több SD kártyám is, de fotózáshoz valamiért mindig ugyanazokat használom. Konkrétan van egy Sandisk, ami legalább 4-5 éves, 3 fényképezőgépben is "lakott" már, több tízezer expo, folyamatosan ki-be vettem, tavaly egyszer még mosógépben is kimostam (benne maradt a zsebemben, de még adatvesztés sem történt). Még ma is használom, csak az utóbbi időkben kezdett el hülyéskedni, hogy a f.gép nem ismeri fel először, csak másodszor. De nem gond, mert egy Sony-t használok tartaléknak, azzal 8 éve semmi gond.
USB-aljzatot viszont már b*sztam tönkre, nem is egyet, mindig csak egy rossz mozdulattal. Ha választani kell, én az utóbbit kevésbé preferálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!