Kinek van igaza? (nagymamás kérdés)
A kérdés nem igazán kapcsolódik a leíráshoz. Hogyhogy kinek van igaza? A maga módján kicsit mindenkinek. Különböző természetű emberekről van szó.
Próbáld meg egy ideig azt, amit férjed mond. Keresd rendszeresen az anyóst, kérdezd, mikor alkalmas. Mikor ott vagytok, magyarázd neki folyamatosan, hogy mit szeret a gyerek játszani és vond be. Nekem olyan, mintha kizárnád. Ha ez nem hoz eredményt, akkor marad így ahogy van, de legalább megpróbáltátok.
Nem a gyerekeddel van baj nyilvan, meg nem is veletek. En lanyom evi 3x latja az anyosom, de imadja, es ejjel-nappal el van vele olyankor, pedig meg csak 14 honapos, megis az elso perctol fogva jol elvolt vele.
Anyosod nem varhatja, hogy egy gyerek ertekelje az o fajta szeretetet. Egy gyerek a jatszast es a kimutatott szeretetet tudja a legjobban ertekelni, nem ezt a "tavolrol szeretlek es szeress vissza" fajtat.
Nálunk minden felmenő kijön a gyerekkel, mégis féltékenykedik hol egyik hol másik, szinte számolgatják kinél hányszor fordulunk meg.
Annak idején is ez pontosan igy volt, amikor mi voltunk az unokák.(gyerekeink most dédunokák)
Néha már ott tartok hogy nem kell mondani az egyiknek, hogy épp megyünk a másikhoz, mert abbol is csak a rinya lesz, hogy ugy erzi, ő nem fontos, meg stb
Jó ég, heti egyszer amúgy is ott vagytok, hova kéne még ennél többször is vinni? Főleg úgy, hogy igazából ott is te játszol vele, nem a mama.
Szerintem a férjed beszéljen vele, mégis csak ő a gyereke. Mondja el neki, hogy hogyan foglalkozzon a gyerekkel, ha azt szeretné, hogy nála is, vele is jól érezze magát.
Ha neki ez nem megy, hát nem megy, nincs baj, vannak ilyen típusú emberek, de akkor ezt el kell fogadnia neki is. Nekem az anyai nagymamám volt olyan, hogy nála azért viselkedni kellett, nem volt az a pátyolgató, ügyürügyürü, mint az apai nagymamám, ezért gyerekként nem is ő volt a kedvenc mamám. Pedig így visszagondolva, ő is sokat foglalkozott velünk, szeretett minket, de a maga módján. Viszont kamaszként, felnőttként már vele szívesebben beszélgettem, mint az apai nagymamámmal, akit persze ugyanúgy nagyon szerettem továbbra is, de az anyai nagyimmal jobban el tudtam beszélgetni, mert ő felnőttként kezelt. Az apai mamámhoz akkor mentem, ha a szüleimre akartam panaszkodni, és azt akartam, hogy valaki minden körülmények között nekem adjon igazat :D Anyai nagyimmal meg az ilyesmit is tárgyilagosan lehetett megbeszélni, ő objektív volt inkább.
Szóval szerintem a másik mamának is eljön majd az ideje, ha amúgy egy olyan ember, akivel lehet jóban lenni, akivel lehet beszélgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!