Miért lett írásvédett a fényképezőgépem tárhelye?
Soha ne kivágással másold át a képeket. Másold át normálisan, majd ha sikerült mindent szépen átmásolni, utána formatáld a kártyát a gépen belül.
Egyébként vagy szoftveresen a gépben sikerült véletlen írásvédettre állítani a képeket, vagy a kártya fizikai kapcsolója lett átállítva. Utóbbi egy apró, két állásban mozgatható pöcök a kártya szélén.
Kivágás valóban érdekes perverzió, mióta összeraktam az első gépem (időszámításunk szerint Windows 98-ban), párszor rácsodálkoztam arra a menüpontra, hogy minek az nekem, de használni már nem.
Gyakori az ilyen kérdés, én is gyakran leírtam: ilyen funkciót tudnak az SSD-k is.
Jelesül, hogy amikor vesztét érzi, írásvédetté teszi magát.
Így próbál bevágódni nálad, hogy még mentsd le gyorsan, amit lehet.
Utána dobhatod el.
az SD kártyám oldalán van egy pici írásvédelem kapcsoló. előfordul, hogy ez véletlenül átkapcsolódik és akkor nem tudsz írni/törölni.
valószínűleg ez a problémád.
sok fényképezőgépben van protect/védelem opció, hogy egy-egy képet megjelöli magadnak. ezt azt jelenti, hogy azok a képek, amiket megjelöltél, szoftveresen írásvédetté válnak. az ilyen irasvedelmet szoftveresen fel lehet oldani az intézőben, de valószínűleg nem ez a gondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!