Mivel tisztítsam a fényképezőgépem lencséjét?
Pár hónapja vettem egy fényképezőgépet, de még mindig amatőr vagyok és sajnos összepiszkoltam a lencsét.
Vissza akartam tenni a vázsapkát, amikor az kicsűszott a kezemből, és a zsíros ujjam hozzáért a lencséhez.
Olyan eszközt vagy bármit keresek, amivel biztonságosan le lehet tisztítani.
Egyébként az is előfordulhat, hogy túlreagálom a dolgot és egy egyszerű szemüvegtisztító kendővel is letörölhetem.
Minden egyes választ előre és majd utána is köszönök!
UI: Az a termék lenne a legjobb, amit az emag-on is megtalálok, mert amúgy is rendelni szeretnék.
a lényeg, hogy ne poros obit kezdj el tisztogatni, mert megkarcolod!
vagy fújd le, vagy vegyél egy körtepumpát!
és a portalanított lencsét takarítsd szemüvegtisztítóval :)
Hát, nekem nagyon rossz tapasztalataim lettek bizonyos tisztítási módszerekkel. Pontosabban nem nagyon rossz tapasztalatok, hanem egyszerűen nem szedte le a trutyót. A trutyót sem tudom, honnan szedtem, mert nem nagyon nyúltam hozzá, és mégis. Egyszerűen csak attól, hogy mindig sok fotós közvetlen (könyöktől könyökig) társaságában voltam, és zsírt gőzölögtek ki?
Ezek a bizonyos tisztítási módszerek meg az ismert kiegészítőket gyártó cég kitjei (tálcán folyadék, papírzsepi, ecsetfejű körtepumpa, szarvasbőr [álszarvasműbőr? :D ]), valamint külön a lenspenjei. Az biztos, hogy régiek, kb 12 évesek. Akkoriban valahogy nem lehetett Lenspen gyártmányú lenspent kapni. Szóval, ezek nem viszik le a zsírt. Ott álltam ötszöri törlés után. Tán a folyadék tönkremegy, mint a motorbenzin? Tudja a halál. Lehet, hogy azért nem kapni manapság ilyen lenspent, mert magukban beismerték, hogy ez nem megy nekik. Viszont mindenütt Lenspen gyártmányú lenspent kínálnak, veszek majd egyet, csak, hogy okosabb legyek.
A Zeiss nedves törlőkendő meg erőlködés nélkül levitte a masszát, de lehet, hogy csak azért, mert a Hamaval jól kifárasztottam már. :D
Mivel van két, filmes géppel együtt vett régi kitobjektívem, lehet, hogy élesben hajtok végre demonstrációt. :D
Ezekkel a lenspenekkel az volt az egyik bajom, hogy a kitolható ecset oldalon nem volt fedél, és az, hogy a szőr vége 2 mm-el beljebb van, mint a perem, az szerintem véletlen érintés ellen sem védelem (egyszer ért hozzá kis rokonom ilyen ecsethez, az aztán jó volt, a zsírt végigkenni az objektíven... :D ), no meg így zsebben is össze tud szedni koszt, és a cél nem a több por egyenletes felvitele. Ahogy a netes képekből látni vélem, tán végre van kupak rajta.
Száraz mikroszálas törlőkendővel még sosem mertem nekiállni frontlencsét törölgetni. :D No meg szarvasbőrrel sem, pedig arról már 1970 óta tudom, hogy erre használják. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!