Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mennyi expo-tól számít "soknak"?

Mennyi expo-tól számít "soknak"?

Figyelt kérdés
Mennyi expo az, ami után már azt mondjátok a gépre, hogy sok? Ha használtan vennétek, mennyi lenne a max?

2020. júl. 12. 16:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
28%

Azok kb. százezer expót simán fognak bírni, akár többet is (jellemzően).

Kivéve, ha elkopik a szenzor, ugye, egyes? :D

De tényleg ne ez legyen a mérvadó. például a Canon márkaszerviz 35000-ért cserél zárat, ami nyilván nem olcsó, de nem is egy eget rengető összeg - és akkor megint van százezer expód.

Nyilván a váz kora és vételára alapján kell eldönteni, hogy megéri-e. Nem mindegy, hogy egy kétszáz forintért vásárolt 350D-ről beszélünk, vagy egy két hónapos de gari nélküli gépről, nyolcvanezer expóval.

2020. júl. 12. 18:55
 12/17 anonim ***** válasza:
28%

de sok diplomamentős okostoLYás vagyon itten he...

a belépő dslr-nél azt mondom 40-50k már szerintem elég sok ahhoz hogy elgondolkodjam.

A középkategóriás gépeknél szokták 100k expora méretezni a zárat, tükröt.

Bár egyik haveromnak van egy Nikon D50-e és nagyon vigyázott rá és csak 11k expo van benne - 14 éves a gép... 14 éves gépet max vitrinbe vennék mutogatni.

szóval mint az autóvásárlás olyan ez... nem elég csak a kmóra állást nézni.

2020. júl. 12. 19:22
 13/17 anonim ***** válasza:
28%

Létezik a gyári garantált, listázom, ha ide férne.

Zárszerkezet várható élettartam:

Nikon D3 300,000

Nikon D4 400,000

Nikon D800 200,000

Nikon D700 150,000

Nikon D600 150,000

Nikon D300(s) 150,000

Nikon D7000 150,000

Nikon D90 100,000

Nikon D5100, D5000 100,000

Nikon D3000, D3100 100,000

Canon EOS 500D 100,000

Canon EOS 450D 100,000

Canon EOS 1000D 100,000

Canon EOS 400D 50,000

Canon EOS 350D 50,000

Canon EOS 60D, 50D, 40D 100,000

Canon EOS 20D 50,000

Canon EOS 7D 150,000

Canon EOS 6D 100,000

Canon EOS 5D Mark III 150,000

Canon EOS 5D Mark II 150,000

Canon EOS 5D 100,000

Canon EOS 1D X 400,000

Canon EOS 1D Mark IV 300,000

Canon EOS 1D Mark III 300,000

Canon EOS 1D Mark II N 200,000

Canon EOS 1DS Mark III 300,000

Canon EOS 1DS Mark II 200,000

Amelyek már ezt meghaladták, annyira nem venném meg, de ugye 2-3 szorosát is elbírják, de a kegyetlen buktató az érzékelő benne, amely használattól fárad.

Így bizonyos subpixelek vagy beragadnak-hotpixel lesz vagy meghalnak.

Ilyenkor piros-kék-zöld-fehér pöttyök előfordulnak, de ha fekete, akkor halott.

Ezeket lehet javítani az érzékelő szoftveres korrigálásával, így a körülötte lév élő subpixelek lefedik-eltakarják.

A hotpixeleket canon esetében otthon is megoldhatjuk a "kupakos" módszerrel.

Tehát, ha kevés expo van a gépben, még ott lehet a pixelfáradtság, amit a videózás okoz.Ezek a subpixelek ledek, amelyek fáradnak...

2020. júl. 12. 20:07
 14/17 anonim ***** válasza:
53%
Normálisabb eladónál ez, hogy "azt mondjátok a gépre, hogy sok" ez pont annyi árcsökkenést okoz, hogy ha a zár összeomlik, akkor a zárcserével együtt sem drága még a gép. Így aztán mégsem annyira sok az a sok, bár nyilván egy zártönkremenés-javíttatás az elég kellemetlen dolog, géphiánnyal meg mászkával. De ha nem megy tönkre - akkor tönkremegy más. Nekem két gépem volt, melyeknél a zár igen sokat bírt, de csak letették őket, mert nem volt jó velük fényképezni menni (az egyik pld jól működött, kivéve, hogy ha benne volt 3 órát folyamatosan az akku, akkor lemerítette).
2020. júl. 12. 21:56
 15/17 anonim ***** válasza:
75%

ne higgyjétek "garantáltnak" a VÁRHATÓ élettartamot. semmilyen expószámot nem garantálnak. ez csak egy nagyságrendi tájékoztató adat, ami a gyakorlatban egyes gépeknél vagy úgy alakul, vagy totál máshogyan.

attól, hogy a gyártó hivatalosan azt állítja, hogy ilye élettartam várható a zártól még, semmi sem garantálja, hogy tényleg bír is ennyit. nekem már több gép is megállt a kezemben a hivatalos érték töredéke alatti expószámmal. meg több gép bírta jóval tovább is. mindez csak annyit igazolt, hogy semmire sincs garancia. van akinek dupláját, tripláját, ötszörösét is bírja, míg másoknak felét, harmadát, ötödét sem.

elég sok helyen (pl. a gyártók garancia feltételeiben is) megírták már, hogy SEMMMIT nem garantálnak a gyártók a zár élettartamából.

egyedül a vásárlástól számított 1-2 év garancia létezik. ha ezalatt az idő alatt megy tönkre a zár, akkor a garancia miatt cserélik ingyen - függgetlenül attól, hogy mennyi expónál ment tönkre.

ha pedig már nincs garancia a gépre, akkor az expószámtól függetlenül fizetni kell a cseréért. akkor is, ha a névleges értékhez képest aránytalanul kevés expóval megy tönkre a zár - ami szintén gyakran megesik.

használt gépnél szerintem azt érdemes megnézni, hogy mennyibe kerül az adott gégpnél egy zárcsere és ezt az összeget összehasonlítani azzal, hogy mennyivel kapod meg olcsóbban több expóval, mint újonnan, vagy kevesebb expóval.

az expószám csak annyiról tájékoztat, hogy kisebb vagy nagyobb az esélye, hogy már másnap tönkre fog menni. de lélekben (és anyagilag is) mindenképp érdemes felkészülni rá, hogy ha nincs már garancia, akkor bármikor tönkremehet a zár.

2020. júl. 13. 11:53
 16/17 anonim ***** válasza:
31%

Sajnos az expozíció számláló nem különböztet meg tükrös és "tükör nélküli" expószámot (pl. felcsapott tükörrel exponálást, vagy MILC esetén teljesen elektronikus zárat), így a mai modern gépeknél kezd kevésbé számítani ez az érték.

Hogy mennyi a sok, az attól függ, mennyire félsz, hogy ki kell fizetned a javításért 60-80 ezer Ft-ot. Ha 70 ezerért vennék használt DSLR-t, akkor marhára félnék, ha meg 500-ért, amit ráadásul fizetős munkákhoz használnék, akkor pont nem érdekelne ez a szám.

Én hivatásos vagyok, zárcserével 20 év alatt 1x találkoztam, akkor sem az én gépemben ment tönkre, szóval lehet, hogy picit ez túl van lihegve. A mostai Sony MILC-emre már 400.000 expót ígér a Sony, ami azért durva, mert 80%-a a képeknek elektronikus zárral készül, ergo úgy 40 évig sztem jó lesz. :)

ha canon a gép, akkor itt tudsz nézelődni árakat:

[link]

2020. júl. 16. 22:34
 17/17 anonim válasza:
100%
Különféle fórumokon olvasni (képpel igazolva), hogy valakinek a saját gépében 1millió+ expo van, és még mindig tökéletesen működik. Kevesen jutnak el ennyi expoig, nyilván nem bírja mindegyik ennyi ideig, de én pl 40k expotol nem fosnám össze a gatyám egy 6-7 éves váznál.
2023. jún. 19. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!