Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen bajonett átalakítót...

Milyen bajonett átalakítót vegyek?

Figyelt kérdés
Adott egy Canon Eos 4000D váz és egy Tamron objektív, ami Nikon F bajonettel rendelkezik. Mivel nem vagyok jártas az adapter témában, ezért a segítségeteket kérem, hogy milyet lenne célszerű vennem? Szeretném, hogy autofókusz rendszer is működjön, azaz nem csak sima manulális adapterre lenne szükségem.
2020. júl. 6. 15:08
 1/3 anonim ***** válasza:
89%

én nem találtam a neten olyant ami átvinné a fóluszt.

Ha azonos a váz és az obi gyártója ahhoz sem mindig van, pláne külön gyártókhoz nem hiszem....

2020. júl. 6. 19:42
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Add el az objektívet és vegyél egy ugyanolyat Canon bajonettel. Gondolom rendszert váltottál, ezért szeretnél adapterezni, de hidd el, nem éri meg. A rendszerváltás sajnos ilyen, ráfizetés.
2020. júl. 8. 00:10
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően az a probléma ez esetben hogy a Nikon regisztrálni akar minden olyan eszközt ami valamilyen külön elektronikával rendelkeznek így maga az erre szolgáló fejlesztői eszköze zárt teljesen így a legnagyobb konkurencia gyártók számára illetve kis nevenincs kínai cégeknek nem ad engedélyt/lehetőséget hogy átalakítót tudjanak készíteni. Így maximum AF nélküli gyűrűt tudsz ez esetben használni bár a Nikon vezérelte rekesz állítás miatt ez se túl jó módszer.

A 2. Válaszadónak adok főként igazat mivel a Tamron több eszközre is készít ugyan olyan gyújtótávolságú objektíveket így érdemes inkább ugyan azt az objektívet megkeresni Canon foglalattal és inkább túl adni a Nikon-os változatán. Vagy persze a vázadat is le cserélheted de az ez esetben költségesebb megoldás.

2020. júl. 8. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!