A kodak jó márka?
A Kodak a filmes időkben egy forradalmi cég volt. Aztán ahogy a filmes fényképezőgép kezdett kikopni a divatból és térhódítást nyert a digitális fényképezőgép, úgy zuhant a Kodak csillaga is. Mert nem váltottak időben a digitális fényképezőgépekre, hanem úgy voltak vele, hogy a nevük miatt úgyis kitartanak mellettük az emberek. Pedig hát az üzleti világban nem így működik ez. Fejlődsz vagy lemaradsz - ott az a mottó. És hát a Kodakkal ez történt. Próbálkoztak a nyomtatással is, de abban sem remekeltek, így 2012-ben csődeljárás alá került, amit mégis túlélt. Jelenleg is működik a cég, de már csak vergődik. Manapság már mindenféle random terméken láttam a logójukat (pl. póló, fülhallgató). Hát ide jutottak. A manapság Kodak név alatt futó fényképezőgépekről pedig meg vagyok győződve, hogy tömeggyártásban készülő konzumtermék, csak rá van nyalva a Kodak neve, hogy azért valamennyit mégis profitáljon a cég és hogy az emberek elhiggyék, hogy ez a név még mindig minőséget jelent (lásd pl. rögtön itt az első három válaszoló). Azért ahogy láttam, még mindig eléggé nagy a cég ahhoz, hogy a New York-i tőzsdén kereskedjen (a világ legnagyobb tőzsdéje) és bevétele is van azért, persze messze nem annyi, mint régen. Plusz ha hozzátesszük, hogy a Kodak régen egyike volt az Amerika legfontosabb vállalatainak számító cégeket tömörítő Dow Jones Industrial Average tőzsdeindexnek is, azért láthatjuk, hogy manapság már nem a régi fényében csillog ez a név.
Hát szóval ez a helyzet a Kodakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!