Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ránézésre meg lehet állapítani...

Ránézésre meg lehet állapítani egy képről, hogy milyen márkájú fényképezővel készült?

Figyelt kérdés

2020. jan. 12. 17:59
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Nem.
2020. jan. 12. 18:02
 2/7 anonim ***** válasza:
83%

ha nincs agyonfotosoppolva akkor a gyakorlott szem be tudja határolni ká-bé

minden típusnak megvan a maga képet a nikonnak, kanonnak, fujinak, olympusnak, stb.

2020. jan. 12. 18:59
 3/7 anonim ***** válasza:
91%
Az exifre nézz rá, ne a képre :D
2020. jan. 12. 19:05
 4/7 anonim ***** válasza:
67%

mindenkinek van egy kis igaza.

ahogy egyes írta, ránézésre nem lehet egyértelműen megmondani, hogy milyen géppel készült.

viszont ahogy kettes írta, vannak (inkább gyártóra, mint modellre) jellemző vizuális tulajdonságok, amik sejteni engedik, hogy milyen géppel készült egy kép. jellemzően a színvilág, zajosodás, élesség, elmosódás jellege tudnak árulkodni. például van, aki pont a színvilág, vagy a zaj karakterisztikáját miatt kedveli jobban egyik vagy másik gyártó gépeit. viszont ezeken utómunkával valamennyit lehet változtatni, ezért sem garantált, hogy ránézésre egyértemű n meg lehet mondani, mivel készült.

ahogyan hármas írta, a digitális képekben levő EXIF adatokból (ha nem törlik őket), akkor egészen pontosan ki lehet olvasni nem csak a gép és objektív típusát, hanem a használt beállításokat, expozíciós értékeket, szerkesztő programot, sőt a konkrét gép gyári számát és ha be volt a gépben állítva, akár a készítő nevét is.

2020. jan. 13. 18:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Bezzeg, mikor a múltkor én állítottam ezt, amit most #2 meg #4, akkor senki nem jött a segítségemre. :D
2020. jan. 14. 19:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha jpegben készült, és nem szerkesztett, akkor elképzelhető, hogy felismerhető a színek alapján az adott márka jpeg motorja, nekem eddig nagyrészt Canon és Panasonic gépekkel volt dolgom, a kettőnek nagyon más színei vannak.
2020. jan. 14. 19:12
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

bocs Sztrogoff, minden kérdést én se láthatok, de ha belinkeled, megyek és megvédlek...

,-))

2020. jan. 14. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!