Nikon D3200-as gépem, az objektív kioldó gombbal átellenben mi az a kis benyomható pöcök?

Figyelt kérdés
Szemből nézve a bajonett zárat, olyan 7-8 óra magasságában egy kis kiálló, de benyomható pöcök van. Az mire jó? Használati utasításban nem találom.

2020. máj. 7. 21:34
 1/10 anonim ***** válasza:

A Nikon hivatalos oldalán elérhető magyar nyelvű kézikönyv első oldalán szerepelnek a kezelőszervek funkciója:

[link]

2020. máj. 7. 22:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Direkt leírtam, hogy nincs benne. Vagy én vagyok béna hogy többszöri átolvasás után sem találom. De köszönöm szépen a választ! Ott próbáltam először
2020. máj. 7. 22:51
 3/10 anonim ***** válasza:

az egy gomb amire lehet programozni ezt azt.

biztos, hogy D3200-asod ban? elvileg azon nincs ilyen gomb. felsőbb kategóriákban szokásos oda gombot rakni.

2020. máj. 7. 23:43
 4/10 A kérdező kommentje:
Ez nem gomb, hanem egy bemyomható "pöcök", ennél jobban nem tudom leírni. Ez nem a szabadon programozható gomb
2020. máj. 8. 11:47
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha a fém részen, a bajonetten van akkor az a fókuszmotor tengelye.

ez az? [link]

az obijektív fókuszát a váz hajtja meg - amennyiben nincs az obiban fókuszmotor.

obi nélkül nyomd le félig az ocpo gombot és figyeld, hogy forgatja

2020. máj. 8. 12:39
 6/10 A kérdező kommentje:

Ez nem vázmotoros gép. A pöcök ott van ahol fókuszmotor tengelye, csak nem a bajonetten, hanem a bajonett szélén a műanyagon. Itt egy link egy géptől obi nélkül 7-8 óra magasságában, van egy fekete izé

[link]

2020. máj. 8. 13:56
 7/10 anonim ***** válasza:

ja mondtam, 3200-asom nem volt...

ez akkor valami értékelő lehet, vagy valami más :DD

az objektíven mi van ott ahova ez csatlakozik?

a rekeszállítás hogy van megoldva? lehet, hogy a rekeszt húzogatja ez a cucc.

2020. máj. 8. 15:36
 8/10 A kérdező kommentje:
Az objektív csatlakozója nem éri el, nem mozgat semmit, semmi sem mozgatja. Ezért nincs tippem sem.
2020. máj. 8. 16:39
 9/10 anonim ***** válasza:

Jobb szélen van egy kitüremkedés a rekeszgyűrűs objektíveken:

[link]

Ha a rekeszt a legszűkebb állásra tekered, akkor ez a kitüremkedés lenyomja a váz pöckét, ebből tudja a váz, hogy a rekesz minimális álláson van. Az automata és félautomata módok miatt van rá szükség.

Egyébként ezen a képen bal oldalt a csavar mellett látható, hogy mire gondol a kérdező:

[link]

2020. máj. 9. 17:27
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a tökéletesen kielégítő választ! :)
2020. máj. 10. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!